Şu anda dünya üzerinde herkes tarafından bilinen çöpçatan uygulamaları aşağı yukarı aynı mantıkla çalışıyor. Ortak zevkleri olan insanlar veya birbirlerinin fotoğraflarını beğenen insanlar bu uygulamalar üzerinden konuşma başlatabiliyorlar. Ancak alıştığımız bu çöpçatan uygulamalarının mantığının yanı sıra Harvard Üniversitesi’nden genetik bilimci George Church bilimsel olarak insanların eşleşip tanışabileceği bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Genetik bilimci George Church geliştirdiği bu uygulama ile kalıtsal hastalıkların ve genetik bozuklukların önüne geçebilmeyi hedeflemiş.  Aynı genetik bozukluğa sahip kişiler uygulama üzerinde eşleşemiyor  ve eşleşmeleri gerçekleşirken genetik uygunluklarına öncelik veriliyor. Church, bu şekilde birçok genetik hastalıktan kurtulabileceğimizi savunuyor.

Amaç ve işleyiş basit gibi görünse de bu çöpçatan uygulaması şu anda fikir aşamasında ve nasıl olacağı henüz bilinmiyor. Genetik bilimci  George Church’un bu fikir aşamasındaki uygulama fikrinin yanı sıra insan yaşamını tersine çevirmek, mamutları diriltmek gibi ilginç fikirleri olduğu da biliniyor.

DNA’larımızın eşleştiği kişiyle duygusal bir bağ kurabilir miyiz? Sadece genlerimiz uyumlu olduğu için bir başkasıyla birlikte olmak ve üremek ne kadar mümkün müdür? Bu soruların cevaplarını yakın zamanda görebileceğiz.

Kaynak İçin Tıklayınız.