16 yıl önce oyun dünyasın kültleri arasına giren meşhur Warcraft 3, geçtiğimiz ay Warcraft 3: Reforged olarak güncellenmiş haliyle piyasaya çıktı. Maalesef oyuncular güncellemeden ziyade beklentilerinin çok altında bir oyun ile karşılaştılar. İlk olarak BlizzCon 2018’de duyurulan Warcraft 3: Reforged, bir sürü yeni özellik ve güncelleme ile gelecek denmişti. Oyunu yükleyen oyuncular kısa sürede iki oyun arasındaki farkları fark ettiler ve oylama sitelerinde oyunu oylanan en düşük oyunlar arasına soktular.

Bu kadar tepki çekmesine sebep olan sorunlardan bazıları, ilk oyundan neredeyse bir farkı olmayışı ve eskiden mevcut olan seçeneklerin yeni oyunda mevcut olmamasıydı. 2018’de verilen sözler arasında grafik güncellemeleri, oyun içi sinematikleri ve yeni görevlerin geleceği söylenmişti. Web sitelerinde oyun için verdikleri bilgiler ve reklamlar oyun çıkana kadar sözlerini gözler önüne seriyordu.

Oyunun şu anki haline bakacak olursak sadece karakter modellerinin ve grafiklerin az da olsa güncellendiğini görüyoruz. Son zamanlarda Blizzard’ın verdiği skandal kararlar ve beklentileri karşılama konusunda yetersiz kalmaları, hayranlarının güvenlerini azalttı. Birçok oyuncu oyunu iade etti ve tepkilerini sosyal medyaya taşıdı. Gelen tepkiler üzerine Blizzard oyunu iade etmeyi kolaylaştırdı ve beklentinin altında kaldıkları için özür dilediler.