Nike, sürdürülebilir malzemeler kullanarak Tokyo 2020 Olimpiyat kıyafetlerini tasarladı.

Tokyo 2020 Olimpiyatları bu sene sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atıyor. Büyük bir farkındalık ortaya koyan oyunlarda madalyalar ve olimpiyat meşalesi geri dönüştürülmüş şekilde tasarlandı. Sporcular için kartondan yapılmış yataklar bile yer alıyor.

Nike ise bu organizasyon içerisinde yer alırken kendi payına düşen görevi sürdürülebilirliğe uyarlayarak “ilerici”kıyafetler tasarladı. Çevre dostu malzemeler kullanılarak sporcular için Olimpiyat kıyafetleri hazırlandı. 2020 Athletics Uniform serisi özel bir kumaştan üretilmiş olup, katmanları ve dikiş miktarı azaltılırken teri emiyor. Bu yıl Olimpiyatların şimdiye kadarki en sıcak hava koşullarında oynanacağı beklendiği için bu ürün herkes için çok yararlı. 

Amerika Birleşik Devletleri Kadınlar Basketbol Takımı için Nike, bir üniforma yarattı. Boyun çizgisi boyunca, Atlanta’da 1996 kadın takımının kıyafetlerini yansıtan bir çizgi bulunuyor. Şortlar ise, federasyon için oynayan sporcuların sayısını temsil eden yan şekildeki 84 sayısını gösteren gizli bir detaya sahip.

Kaynakhttps://www.campaigntr.com/nike-surdurulebilir-tokyo-2020-kiyafetlerini-tasarladi/