Ana merkezi İspanya’da yer alan talep bazlı teslimat girişimi Glovo, Türkiye’nin de dahil olduğu Mısır, Uruguay ve Porto Riko gibi ülkelerde faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

‘’Ne İstersen O!’’ sloganıyla akıllarda kalan; yemek, market, kurye ve benzeri ihtiyaçların mobil uygulama üzerinden sipariş edilmesini sağlayan ve pazarda kısa sürede rakiplerine karşı güçlü bir konuma gelen Glovo verdiği bu karar ile herkesi çok şaşırttı.

Operasyon yürüttüğü 22 ülkenin 17’sinde pazar lideri olan Glovo, bu kararı global düzeyde liderlik pozisyonunu sağlamlaştırma ve kaynaklarını kısa vadede karlılığa ulaşabileceği bölgelere kaydırma stratejisi ile verdiğini açıkladı.

Glovo CEO’su ve Kurucu Ortağı Oscar Pierre verdiği röportajda; “Özellikle Türkiye gibi başarılı bir operasyon yürüttüğümüz bir ülkede bu kararı vermek bizim için çok zor oldu. Ancak bu dört pazardan çıkış yapmamız; Güneybatı & Doğu Avrupa, Latin Amerika ve Sahra Altı Afrika bölgelerinde liderliğimizi güçlendirmemizi ve en geç 2021 başında ulaşmak istediğimiz karlılık hedefimize ulaşmamızı sağlayacak. Glovo olarak birinci sınıf bir kullanıcı deneyimi ile kuryelerimize, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz, Türkiye’deki tüm kuryelerimize, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza yoğun emekleri, bize olan bağlılıkları ve süregelen destekleri için teşekkür ettiğimizin bilinmesini isterim   ’’ cümlelerini belirtti.

Geçtiğimiz yıl 150 milyon Euro’luk yatırımla beraber unicorn ünvanına sahip olan Glovo, artık faaliyet gösterdiği diğer pazarlara odaklanacak. Bu karara karşılık yerel rakip firmaların tepkileri de çok gecikmedi. Getir’in kurucusu Nazım Salur ve Yemek Sepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın’ın tepkileri sosyal medyada büyük ilgi çekti.

İlgili Yazılar:

Kaynak:

https://www.capital.com.tr/haberler/tum-haberler/glovo-turkiyeden-cikma-karari-aldi

https://webrazzi.com/2020/01/21/glovo-turkiye-pazardan-cekiliyor/