Geçtiğimiz günlerde tüm dünyaya büyük bir yas getiren bir olay yaşanmıştı.  Los Angeles’da büyük bir helikopter kazası sonucu NBA’in efsane isimlerinden Kobe Bryant,  13 yaşındaki kızı Gianna ve diğer 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Sosyal medyaya çok kısa bir süre içinde yayılan bu kötü haber Bryant’ın dünyanın her yerinden genç basketbol severlere büyük bir ilham kaynağı olduğunu gösterdi.

Kobe Bryant’ın ölümünün ardından kar etmeye çalışmanın aksine anısına saygı gösteren Nike, Kobe için üretilen ayakkabılarını online satıştan çıkardı.

ESPN’nin haberine göre, Kobe Bryant’ın ayakkabılarının ikinci elden yüksek fiyatlara satışa çıkarılması markanın bu kararı almasına neden oldu. Özellikle başarılı sporcularla yaptığı iş birlikler ile gündeme gelen Nike, bu hareketi ile önemli değerlere de sahip çıktığını göstermiş oldu.

Artık sitede Kobe Bryant adına bir ürün arandığında, ziyaretçiler NBA yıldızının ölümüyle ilgili bir açıklamaya yönlendiriliyorlar:

’Dünya çapında milyonlarca sporcu ve taraftarla birlikte, bugünün trajik haberleriyle harap olduk. En derin sempatilerimizi Kobe ve Gianna’ya, özellikle de ailelerine ve arkadaşlarına en yakın olanlara derin taziyelerimizi sunuyoruz.

Kazanın ve hayatlarını trajik bir şekilde kaybedenlerin ayrıntılarını öğrendikçe, yürekten sempatilerimiz dahil olan ve etkilenen herkese derinleşiyor.

Kobe, neslinin en büyük sporcularından birisiydi, spor dünyası ve basketbol topluluğu üzerinde ölçülemez bir etkiye sahipti. Nike ailesinin sevgili bir üyesiydi. Onu çok özleyeceğiz. Sonsuza kadar Mamba.

Kaynak:

https://www.sozcu.com.tr/hayatim/son-moda/nike-kobe-bryant-ayakkabilarini-satistan-cikardi/

https://news.nike.com/news/kobe-bryant