Hepimiz için gün içerisinde geçirdiğimiz her dakikanın çok büyük değeri var hele ki neredeyse 24 saatin bize yetmediği bu günlerde. Bir yere gidecekken önce yol durumuna bakıp ne kadar sürede orada olacağımızı görür ona göre karar veririz. Eğer gitmeyi düşündüğümüz yer çok uzak veya uzun süre trafikte kalmamıza yol açacak bir mevkide ise oraya gitmeyi ne kadar istediğimizi bir kere daha düşünürüz. Ikea da kelimenin tam anlamıyla bu krizi fırsata çevirecek bir kampanya başlattı. 

gök, bina içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Ülkemizde bulunan ve diğer ülkelerde bulunan neredeyse tüm Ikea’lar şehrin merkezinden uzak yerlerde konumlanmış oluyor. Bu durumda da insanların Ikea’ya ulaşması bir hayli zaman alıyor. Ikea da müşterilerini mağazalarına gelmeye değer kılmak üzere bir sebep vermek için başlattığı bu kampanyada reklam ajansı Memac Ogilvy ile Dubai’deki mağazasında zamanı paraya çeviriyor. 

Ikea’ya gelirken harcadığınız zaman Google Haritalar üzerinden ölçülürken Ikea ürünlerini satın alırken kullanmak üzere paraya çevriliyor. Buy with Your Time (Zamanınla Satın Al) isimli kampanya ile fiyat etiketlerine bir de zamanı ekleyen Ikea bunu yaparken Dubai’deki maaş ortalamasını da dikkate alıyor. 

Bu kampanya ile müşterilerinin Ikea mağazalarına ulaşmak için gösterdikleri çabayı karşılıksız bırakmamak ve onlara harcadıkları zaman ile ürün alabilmeyi mümkün kılarak müşterilerini ödüllendirmeyi hedefliyor. 

Kaynak için tıklayınız.