Netflix, kullanıcı adaylarına, abonelik paket seçenekleri olan platformda kendilerine uygun paketi seçtikten sonra 30 günlük ücretsiz deneme süresi hizmeti veriyordu. Bir aylık deneme süresi sonlandığında aboneliği iptal ettirmediğiniz takdirde seçtiğiniz paket ücreti kadar kartınızdan ödemesi otomatik halde alınıyordu.

Türkiye’de, plaform üzerinden yeni abonelik başlatmayı düşünen kullanıcılar, ücretsiz deneme sürümünü kullanmak istediklerinde, “Şu anda ülkenizde ücretsiz deneme sunulmamaktadır.” yazısı ile karşılaştılar.

Netflix’in bu kararı üzerine çeşitli söylentiler ortaya çıktı. İlk olarak, Dijital Hizmet Vergisi’nin uygulamaya koyulmasından hemen sonra alınması, şirketin kendini korumaya aldığını düşündürdü. Dijital Hizmet Vergisi şirketlerin gelirleri üzerinden yüzde 7.5 vergi ödemelerini gerektiriyor. Yıllık cirosu 750 milyon eurodan fazla olması, aldığı kararın yerinde bir karar olduğu düşünülüyor. Aynı zamanda Netflix’in 30 günlük ücretsiz deneme süresinin birçok kullanıcı tarafından sürekli olarak yeni alınan e-posta adresleri ile suistimal edildiği de biliniyor.

Twitter’da bu karardan hoşnut olmayan kullanıcılar itiraz ederken, bazı kullanıcılar da şirketin kararını destekliyor. 

https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/netflix-ucretsiz-deneme-surumunu-kaldirdi-5607505/