Dönem dönem ortaya çıkan ve herkes tarafından ilgi gören “meydan okuma” oyunlarına bu sefer de “skull-breaker challenge” yani “kafatası kırıcı meydan okuması” eklendi. Son dönemlerin trend uygulaması haline gelen TikTok’ta bu akım hızla yayıldı. 

İspanya’da iki gencin arkadaşlarına bu zıplama şakasını yaparken çektiği videoyla viral olan akım, tehlikeli sonuçları da beraberinde getirdi. Öyle ki bu şakanın yapıldığı kişilerin beyin kanaması ve felç geçirme tehlikesi söz konusu.

Öncelikle iki kişi, kendilerine seçtikleri bir kurbanı aralarına alıyorlar. Sonrasında zıplayarak ortadaki kişinin aynı şekilde zıplamasını bekliyorlar. Başına geleceklerden habersiz zıplayan kişi ne olduğunu anlamadan kendini birden yerde buluyor. Çoğunlukla ortadaki kişiyi düşürmek için çelme takılıyor olsa da bazı ülkelerde bunu bir kazak yardımı ile kişiyi boynundan ya da göğsünden çekip düşürülebiliyor. Düşme esnasında kafasını ve kalçasını yere çarpan kişilerde ciddi kırıklar hatta beyin kanamaları dahi meydana gelebiliyor.

“Skull-breaker Challenge” her ne kadar oyun olarak nitelendirilse de Brezilya’da 14 yaşındaki bir genç kızın ölümüne sebep oldu. Aynı zamanda ufak bir çocuğa yapılan bu şaka, çocuğun kafa bölgesinde ciddi yaralanmalara sebep oldu. Birçok kişi de ölüm tehlikesi, bilinç kaybı ve yaralanmalar sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

ABD’de başlayan oyunun dünyaya yayılması üzerine sadece aileleri değil eğitimciler ve siyasetçileri de bir telaş sardı.

İsrail Eğitim Bakanı Rabbi Rafi Peretz’in oyuna yönelik “Sıfır tolerans göstereceğiz” uyarısının ardından dün de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk söz konusu sosyal medya akımının ölümcül olabileceği ve beraberinde getirebileceği tehlikeler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

https://abc13.com/5959067/

https://www.foxnews.com/lifestyle/skull-breaker-challenge-going-viral

https://www.nzherald.co.nz/technology/news/article.cfm?c_id=5&objectid=12310247