Geçtiğimiz haftalarda Twitter, ilişkiler hakkında hem esprili hem de utanç verici olayları ve tavsiyeleri içeren ‘tweetler’i Londra metrosunda sergilemişti. Twitter, büyük ilgi toplayan bu kampanya ile sevgililer gününde toplumdaki faklı grupların nasıl tanıştıklarına ve hikâyelerine verdiği önemi tekrardan göstermiş oldu.   

İlişkiler konusunda ilham olabilecek nitelikte eğitici enstalasyonların yer aldığı ‘’The Dating Twitter Advice Bureau’’ etkinliği 13-16 Şubat tarihlerinde Covent Garden’da ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı. Bir sonraki sevgilinin karakterini öğrendiğin Talihsizlikler Çarkı ve kayıp sohbetlere eşlik edilen ‘Ghosting’’ Mezarlığı  ziyaretçilerin yolculuğunun bir parçasıydı. Ayrıca başkaları adına utanmak isteyenler için Garip Sessizlikler Galerisi ve yetişkinler için x ışınlı tweet’leri içeren neon ışıklı bir alan vardı.

Twitter İngiltere planlama direktörü David Wilding, “Farklı cinsel kimlikleri, farklı geçmişleri temsil etmek bizim için önemliydi. Çünkü Twitter’da her gün gördüğümüz bu. İnsanların gerçek benlikleri olma şansları var. Tüm grupların temsil edildiğinden emin olmak istedik. ”

Deneyimi yaratan Flying Object’in kurucusu Tom Pursey ise “Farklı arka planlardan gelen araştırmacılarla birlikte çalıştık ve Twitter’daki tüm farklı alt toplulukları temsil ettiğimizden emin olmaya çalıştık.” cümlelerini belirtti.

Ana belirleyici faktörün mizah olduğu kampanya sürecinde çeşitli seçimler, cinsellik ve farklı grupları temsil eden birçok geniş nokta daha aza indirgendi. Twitter ve Flying Object bu araştırma kapsamında tweetl’eri belirlemek için farklı toplulukları temsil eden araştırmacıları görevlendirdi.

İlk deneyimsel çalışması ile geçtiğimiz yıl Ağustos ayında gündeme gelen Twitter bu sayede büyük bir başarı gösterdi. Önümüzdeki günlerde ise daha fazla marka deneyimi sunan çalışmalar bekleniyor.

KAYNAKLAR:

https://www.campaigntr.com/twitterdan-iliskilere-isik-tutan-deneyimsel-bir-kampanya/