Kasım 2019’da gösterime giren Güney Kore yapımı Parazit (Gisaengchung), Altın Küre ödülü ardından En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Uluslararası Film kategorilerinde ödül kazanarak Oscar tarihinde bir ilk yarattı. Oscar’ın 92. Yılında ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film ödülüne layık görüldü. 6 dalda aday gösterilerek eleştirmenlerden ve sinemaseverlerden yüksek puan alan Parazit filmi başarısı ile gündemden düşmüyor.

Kara komedi, suç ve gerilim türüne de yepyeni bir soluk getirmesiyle konuşulan film internet üzerinden en çok araştırılan filmler arasına girdi.  IMDb’den 8.6 puan alan film geçtiğimiz günlerde İngiltere’de en çok izleyici sayısına ve gişe hasılatına ulaşarak yeni bir tarihe daha imza attı.

Filmin yönetmen koltuğunda harikalar yaratan Bong Joon-ho, senaryoda Jin Won Han ile birlikte çalıştı.

Farklı sosyal sınıflara ait iki aile üzerinden ilerleyen film hikâyesi ile izleyicileri baştan sona etkiledi. İlerleyen zamanlarda filmin dizisinin de yapılacağını belirten Joon-Ho, hikâyenin derinliklerine inilebileceğini söyledi. 

Oyuncu kadrosunda Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik ve Park So-dam gibi Koreli isimler yer alıyor.

Parazit Filmi Konusu:

Bir yanda miras zengini Park Ailesi, diğer yanda bilgi ve zekâdan başka kazanç elde edememiş Kim Ailesi. Şans ya da kader, birbirine benzeyen ama çok farklı görünen bu iki aile bir araya gelir. Kim Ailesinin oğlu Park Ailesinin koleje giden kızına özel ders vermeye başlamasıyla yavaş yavaş bu ailenin içine girerler. Verdikleri lüks hizmetler ile Park Ailesi için vazgeçilmez olurken, habersizce evlerindeki her şeyi ele geçirmeye başlarlar. Ancak hiçbir şey göründüğü kadar kolay olmayacaktır. Hikâye vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi ile devam eder…

Kaynak:

https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/televizyon/parazit-filmi-konusu-nedir-parazit-filminin-fragmani-ve-konusu-41443702

https://tr.wikipedia.org/wiki/Parazit_(film,_2019)

https://www.imdb.com/title/tt6751668/http://www.beyazperde.com/filmler/film-255238/