COVID-19 ile ilgili bir endüstri anketine göre, 10 PR uzmanından sekizi işletmelerinin gelir kaybıyla karşı karşıya olduğundan ve çoğunun yerel pazarı göz ardı ediceğinden endişeliniliyor.

#FuturePRoof tarafından hafta sonu gerçekleştirilen 115 PR endüstri liderinden oluşan bir ankette, coronavirus’ün ticareti nasıl etkileyeceği konusunda üç önemli endişe vurgulandı.

Yaklaşık yüzde 81‘i en acil sorunlarının gelir kaybı olduğunu ve yüzde 67‘sinin yerli müşterilere erişim konusunda endişeli olduğunu söyledi.

Ankete katılanların yaklaşık üçte biri (yüzde 31) uzun vadede ticaretin durma noktasına gelmesinden endişe ediyordu.

ekran görüntüsü içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Serbest çalışanlar ve esneklik

#FuturePRoof katılımcılarının yaklaşık yüzde 40’ı Halkla İlişkiler veya “sanal” ajanslardan, geri kalanı ise kurum içi ve kamu sektörü komisyonlarından oluşuyordu.

Rishi Sunak’ın geçen hafta koronavirüs salgından etkilenen işçileri korumak için acil durum paketlerini sunduktan sonra serbest çalışanlar ve serbest meslek sahipleri özellikle endişe duymaya başladılar 

Halkla ilişkiler pratisyenleri tarafından uygulanan beklenmedik durum önlemleri arasında yeni esnek çalışma yöntemleri ve kalıpları ile yeni iş bulma olanakları bulunmaktadır.

ekran görüntüsü içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Hükümetin krize tepkisini oylayanlardan, neredeyse yarısı (yüzde 49) bunun yararlı ya da biraz yararlı olduğunu, yüzde 11’i tarafsız olduğunu ve yüzde 40’ı bu kadar yararlı olmadığını ya da hiç faydalı olmadığını buldu.

PRCA genel müdürü Francis Ingham şunları söyledi: “COVID-19 salgını nedeniyle sektörümüz sürekli ve benzersiz bir baskı altında. Bu yeni çevreye verdiğimiz yanıtta hepimizin çevik ve yaratıcı olmamız gerekiyor – bulgular kıdemli uygulayıcıların tam olarak bu şekilde hızla hareket ettiğini gösteriyor. ” dedi.