Coronavirus  hakkındaki korkunç başlıklar dünyanın manşetlerini ele geçirdi. Yanlış bilgi bir tıklama hızında yayılıyor ve virüsün kendisi hakkında çok şey bilinmiyor. Bu yeni hastalık hakkında bilgi vermekten sorumlu olanlar ciddi bir ikileme sahiptir. Bir yandan, çalışanlara, müşterilere, hastalara veya halka riskler hakkında bilgi vermek acil bir ihtiyaçtır; diğer yandan, paniğe katkıda bulunma tehlikesi vardır.

Sağlık hizmetleri dışındaki uzmanların tıbbi verileri en iyi şekilde anlamaları zordur, bunlar böyle değildir. Yeni gerçekler ortaya çıktıkça virüsün etkileri her geçen gün değişmektedir. Neyse ki, iletişimciler coronavirus hakkında konuşmak için basit ilkelere güvenebilirler. CDC ve diğer halk sağlığı kurumları tarafından yapılan çalışmalardan gelen bu taktikler başarılı iletişimi garanti etmez, ancak yanlışlıkla işleri daha da kötüleştirme riskini en aza indirir.

Güven ve güvenilirlik çok önemlidir

Açık gibi görünebilir, ancak kitlelerin sözcülere güvenmesi çok önemlidir. Araştırma, güven ve güvenilirliği artıran dört temel faktörü tanımlar: empati ve bakım, dürüstlük ve açıklık, özveri ve bağlılık ve yeterlilik ile uzmanlık. Tüm bu faktörleri somutlaştıran sözcüler bulmak zordur, ancak mümkün olduğunca çoğunu birleştirmek mesajlarınızın güvenilir olma şansını artırır.

Doğru olabileceğini düşündüğünüzü değil, doğru olduğunu bildiğiniz şeyi belirtin

İnsanlar her soruyu cevaplamak için doğal bir eğilime sahiptir. coronavirus gibi bir salgında, bu eğilim bizi bilgimizdeki boşlukları duyduğumuz ve doğru olabileceğine inandığımız şeylerle doldurmamıza kandırabilir. Bundan kaçının. Spekülasyon yapma. Gerçeklere sadık kalın.

Her şeyi bilmemek sorun değil

Herhangi bir sağlık korkusunda, birçok sorunun eksik cevaplara sahip olması kaçınılmazdır ve bu cevaplar bile bir günden diğerine değişebilir. Yine de, iletişimciler cevaplar eksik veya belirsiz olduğunda sessiz kalmamalıdır. Bu cevaplar bilindiğinde cevap verme ve bilmediklerimizle ilgili sorumlu bağlam sağlama sorumluluğumuz vardır. coronavirüs hakkında iletişim kurmakla suçlanan birçok insanın bu konuda derin uzmanlığı yoktur. Bu durumlarda ne yaptığınızı ve bilmediğinizi açıklamak ve insanları tıbbi boşlukları doldurmak için yetkili kaynaklara yönlendirmek özellikle önemlidir. Paradoksal olarak, bilmediklerinize karşı samimi olmak, bildiklerinizin güvenilirliğini artırabilir.

Tıpta  uzman olmayabilirsiniz, ancak kuruluşunuzun ne yaptığında uzman olmalısınız

Kitlelerinin uzman olmanızı bekleyeceği tek alan, kendi kuruluşunuzun hangi eylemlerde bulunduğunu ve neden yapıldığını gösterir. Gerçekleştirilen belirli eylemler için çerçeve sağlayan açık bir taahhüdün belirtilmesi gibi, bu eylemlerin ayrıntılarını sağlamak önemlidir, örneğin, “Hedefimiz tüm çalışanlarımızın bilgilendirildiğinden emin olmaktır” Daha fazla gerçek ortaya çıktıkça belirli eylemler değişebilir, söz konusu hedeften tereddüt edilmemelidir .

https://www.prweek.com/article/1674843/working-guide-communicating-coronavirus