gök, işaret, açık hava, metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Trafik, nüfusu fazla olan ülkelerde büyük bir sorun teşkil ederken birçok kirliliği de yanında getiriyor. Hava kirliliği ve gürültü kirliliği bu sorunlarında başında yer alsa da hala ikisine de kesin bir çözüm getirilememiş olmasından dolayı Mumbai’de bu kirlilikleri bir nebze azaltmak adına bir proje başlatıldı. 

Hava kirliliğini gözle görünür derecede azaltmak için son derece uzun ve detaylı çalışmalar gerekirken gürültü kirliliğini Mumbai’deki trafik polislerinin getirmiş olduğu basit bir çözümle büyük ölçüde azaltmak mümkün gibi görünüyor. Gürültü kirliliğine asıl sebep olan şeyin sürücülerin korna çalma alışkanlıkları olduğunu göz önünde bulundurursak bu durumu cezalandırma yöntemiyle caydırıcı hale getirebiliriz. 

Mumbai trafik polisi, FCB Interface ortaklığıyla basit ama bir o kadar da etkili bir kampanyaya imza attı. Punishing Signal adlı kampanyada şehrin farklı bölgelerindeki trafik ışıklarına desibel ölçer yerleştirildi. Mumbai yollarında ses seviyesi 85 db’yi geçtiği zaman kırmızı ışığın geri sayımı duruyor ve bekleme süresi yeniden başlıyor. Bu sayede sürücülerin gereksiz yere korna çalma alışkanlıklarından vazgeçmesi sağlanıyor çünkü ne kadar fazla kornaya basarlarsa o kadar uzun süre bekleyecekler. 

Kaynak için tıklayınız.