Colorado Springs kentinde seçim mitinginde konuşan Trump, 92. Oscar Ödül Töreni’ne tepki gösterdi. Mitingde bulunan vatandaşlara “Bu arada bu sene Akademi Ödülleri ne kadar kötüydü, izlediniz mi?” diyen Trump Güney Kore yapımı Parasite filminin ödülleri toplamasını topa tuttu.

Oscar tarihinde en iyi film ödülünü kazanan ilk yabancı dilde film olan Parasite’ın önce yabancı film dalında ödül aldığını sandığını söyleyen Trump, bu tür filmler yerine Amerikan yapımı filmlerin kazanması gerektiğini söyledi: “Neden ‘Rüzgar Gibi Geçti’ ya da ‘Sunset Bulvarı’ gibi filmler gelmiyor?” dedi. 

Bu açıklamalarının ardından Korece çekilen ve İngilizce altyazılı olarak dünyada seyirci karşısına çıkan filmin dağıtımını yapan Neon adlı şirket Twitter üzerinden Trump’a “Anlaşılabilir çünkü okuma bilmiyor” dedi. 

Trump’ın hedefinde sadece Parazit filmi yoktu. Brad Pitt’in “Bir Zamanlar Hollywood” filmindeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü ve ilk Oscar’ını alırken yaptığı teşekkür konuşmasında Senato’daki azil sürecine gönderme yapmasını eleştiren Trump, “Bir de Brad Pitt var. Hiçbir zaman kendisinin hayranı olmadım. Kalktı ve ‘küçük bilge adam’ lafları etti dedi. 

Trump’ın yeterli derecede iyi bir kampanya yürütemediğini ve ne kadar saldırgan olduğunu görmek için siyasetle çokta ilişkili olmaya gerek yok.

Kaan Halhün