2000’li yıllarda telefon boyutlarını küçültmek için tasarımsal olarak kullanılan ancak ardından dokunmatik ekranların yaygınlaşması ile ortadan kalkan katlanır telefonlar, yeni dönemde tekrar trend oluyor.

Kullanıcıların büyük ekranlı telefonları tercih etmeye başlaması ancak çok büyük boyutların da taşıma konusunda sorunlar yaratması, üreticileri katlanır dokunmatik ekranlar geliştirmeye yöneltti. İlk olarak Samsung’un 2019 yılında çıkardığı Galaxy Z serisi telefonlar, sahip oldukları kronik sorunlar nedeniyle pazarda tutunamazken, markanın da ürünleri yüksek adetli olarak üretmemesine neden oldu. Her ne kadar fiyasko gibi gözükse de yeni yıl için tüm markaların bu özelliğe yatırım yapması aslında potansiyelin ne kadar büyük olduğunu ispat ediyor.

Katlanır telefonların en temel fikri ise bir tableti cebe sokabilme yeteneği. İnsanların telefonlar ile yaptığı işlerin artması ve bu noktada konfor olarak daha büyük ekranlara sahip olmak istemesi aslında ürün konusunda önemli bir açığa dokunuyor. Burada telefon üreticileri de tablet kullanıcısı bir kitleyi telefonda kendi ürünlerine çekmeyi planlıyor.

Kaynak: https://mediatrend.mediamarkt.com.tr/2020-trendi-katlanabilir-akilli-telefonlar-olacak/