iç mekan, gök, duvar, oyuncak içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

3D yazıcılarla üretilen silahları etkisiz hale getiren kampanyası Harmless Guns ile bu yıl Cannes Lions’ta PR bölümünde Altın Aslan’a layık görülen 3D yazıcı şirketi Dagoma bu sefer plastik kullanıma yönelik bir hamlede bulundu. 

Çocuğu olmuş,olan veya hala bir tarafı çocuk kalan herkesin evinde en az bir tane oyuncak vardır. Fakat geçmişe bakacak olursak geçmişte bir gün herkes çocuk oldu ve çeşitli oyuncaklara sahip oldu. Peki ya bu oyuncakları ömür boyu saklıyor muyuz? Oyuncakların çocuklara yönelik eşyalar olduklarını göz önünde bulundurduğumuzda kırılması, parçalarının kaybolması çok olası bir durumdur. Bu duruma gelen oyuncakların sonu da kırılan veya kaybolan kısmın yerini tutacak bir parça olmadığı için genellikle çöp kutusu olur. 

Dagoma da bu durumdan yola çıkarak oyuncakların çöpe gitmesini engelleyip, yeni bir oyuncağın alımını yavaşlatmak için bir proje başlatıyor. TBWA/Paris işbirliğiyle gerçekleştirilen Oyuncak Kurtarma Operasyonu’nda son 40 yılın en popüler oyuncakları modelleniyor. Bu modellenen oyuncakların parçalarına dosyalar halinde Toyrescue.com adresinden erişilebiliyor ve hangi oyuncağın hangi parçasına ihtiyacınız varsa onu 3D yazıcıdan yazdırarak eksik parçayı tamamlayabiliyorsunuz. 

Oluşturulan veri tabanında henüz tüm popüler oyuncaklar yer almıyor fakat eğer istediğiniz oyuncak veri tabanında yoksa sitede bulunan ‘’Request A Part’’ kısmından istediğiniz oyuncağı talep edebilirsiniz. Eğer 3D yazıcınız yoksa Dagoma sınırlı sayıdaki yedek parçaları sizlere ücretsiz olarak sağlıyor. 

Kaynak için tıklayınız.