Dünya değiştikçe, müşteri hedefleriniz de değişmelidir. Bugün insanlar her zamankinden daha hareketli ve daha bilgili. Karmaşıklığı azaltmak isteyen pazarlamacılar için fırsatlar ve zorluklar sunan akıllı telefonlarımıza gün geçtikçe daha fazla bağlanıyoruz.

İşletmeler, ilgili mesajlarla insanlara ulaşmak için daha yaratıcı olmalıdır. Pazarlama stratejinize eklemeyi düşünmeniz gereken yedi taktik.

1. Facebook sayfanıza yardımcı olması için bir sohbet botu kurun.

Facebook Messenger Chatbot’ları, kodlama uzmanlığınızdan bağımsız olarak kolayca oluşturulabilir. Sohbet robotları, meşgul olduğunuzda veya günün 24 saati açık olduğunuzda mesajlara yanıt verir.

Facebook, Messenger’da aylık 100.000 aktif bot gördüğünü bildirdi. Botlar müşterilerle anında bağlantı kurar, sorunları çözer ve siparişlerde yardımcı olur. Ayrıca müşterinin yanıt için bekleme süresini kısaltır. Bu olay ise müşterilerinize onlara ne kadar değer verdiğinizi hızlıca hissettirebilir.

2. LinkedIn’e bir şans daha verin.

Ağ platformu, Microsoft tarafından satın alınmasından bu yana birçok değişiklik geçirdi. Kanalın güncellenmiş bir haber akışı ve kullanıcı arayüzü var. Platformda şu anda çok fazla bir rekabet yok (Twitter ve Facebook ile karşılaştırıldığında).

Diğer sosyal medya yayınlarındaki saçmalıklardan bıkmış kitleden, birçoğu tekrar LinkedIn’e dönüyor. Platformda yeni içerik yayınlamayı deneyin etkileşim ve sonuçlardan memnun olabilirsiniz.

3. Deneyimi kişiselleştirin.

E-postalardan özel VIP’lere, müşterilerinize tercihlerine göre uyarlanmış bir deneyim sunun. Yüzde elli altı, onları adlarıyla tanıyan birinden, yüzde 58’i ise geçmiş satın alımlara dayalı öneriler sunan birinden satın almayı tercih ediyor.

4. İlgili Facebook Gruplarına katılın.

Facebook’ta organik erişim azaldı ve yeniden ortaya çıkmayacak gibi gözüküyor. İçeriğinizin görünmesi için reklam yayınlamanız gerekecek ve yaratıcı olmanız gerekecek.

Facebook Sayfanız üzerinden grup oluşturmanızı sağlar; içeriden ikramiyeler sunabilirler veya sadece genel tartışmalar yapabilirler. Bu gruplara katılım yüksek olma eğilimindedir, ancak daha ılımlılık ve dikkat gerektirirler. Onları denetleyen güvenilir biri olun.

5. Pazarlamanız da kısa mesajlar kullanın.

Metin mesajlarının yüzde doksan sekizi iki dakika içinde okunur ve ABD’deki 10 metin değişiminden birinden fazlası işletmelerdedir. Müşterilere veya müşterilere mesaj atmayı deneyin.

6. Müşterilerinizi araştırın.

İçerik oluşturma ve stratejinizi nerede ve nasıl iyileştirebileceğinizi görmek için müşterilerinize danışın. Bir ödül, indirim veya başka bir yetenek sunarak onları katılmaya ikna edin. Onları daha yakından tanıyın hedefleri tanımak sonuçlara yaklaşmanızı sağlayacaktır

7. Canlı yayın yapın.

 Canlı video en önemli sosyal medya platformlarında, özellikle Facebook, Instagram ve Twitter’da en geniş erişime sahiptir. Soru ve Cevaplara ev sahipliği yapın, etkinliklerden yayın yapın, yaklaşan bir ürünün gizlice göz atın veya yalnızca işletmenizin perde arkasındaki insanları alın.