Riot Games geçtiğimiz sene Team Fight Tactics adlı modunu oyunculara sunmuştu. Bu modda bildiğimiz League Of legends gibi şampiyon yönlendirip savaşmak yerine yaptığınız hamleler ve aldığınız kararlar ile rakiplerinizi alt etmeye çalışıyorsunuz. TFT çıktığında zaten mobil sürüm olarakta çıkacağı duyurulmuş ve bu oyuncuları heyecanlandırmıştı. 19 Mart 2020 tarihinde App Store ve Google Play platformlarına gelen TFT mobil şu anda oynamaya hazır durumda. Konuyla ilgili açıklamada bulunan TFT oyun yöneticisi Dax Andrus 2019 yılında piyasa çıkan ve 80 milyonun üzerinde oyuncu kitlesine sahip olan TFT hakkında oyuncuların bize geri dönüşleri inanılmazdı. Sürekli bizden TFT oynamanın yeni yollarını sunmamızı istiyorlardı ve oyunun mobil sürümünü çıkardıkları için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

TFT’in mobil sürümünü oynayan oyuncular aynı zamanda pc üzerinden oynayan oyunculara karşı mücadele edebilecek. Lol’ün zaten kendi içinde de bulunan bir sürü oynanış teması, karakter görünüm farklılıkları TFT modunda da görülüyor. Kısa süre önce duyurulan ‘’Galaksiler’’ içerik paketiyle birlikte mobile gelecek olan TFT’in yeni seti uzay, galaksi ve yıldız temalı LoL şampiyonlarını kişiselleştirme seçeneklerini ve aynı zamanda oyuncuların sureti olan minik efsaneleri içerecek. TFT’in mobil sürümü bazı yeni özellikleri de beraberinde getirecek. Özellikler ise şöyle;

  1. Galaksiler Kartı ve Galaksiler Özel Kartı (oynadıkça içerik açılmasını sağlayan ücretsiz ve ücretli ilerleme sistemleri)
  2. – Galaksiler temalı Çatapatlar (kişiselleştirilebilir hasar animasyonları)
  3. – PC ve mobil arasında çapraz platform desteği
  4. – Yeni oyuncu eğitim modu (mobil için)
  5. Ayrıca TFT’nin PC sürümündeki mevcut özellikler şunlar:
  6. – Galaksiler Minik Efsaneleri (kişiselleştirilebilir oyuncu suretleri)
  7. – Galaksiler temalı arena görünümleri
  8. -Dereceli

TFT’yi kısaca özetleyecek olursak, 8 kişiden oluşan oyunda 7 kişi ile mücadele ettiğiniz ve lol şampiyonlarını ve eşyalarını farklı dizilim ve kombinasyonlarla kullanarak oyuncuları alt etmeye çalıştığınız bir platform. Ayrıca şampiyonlarınızı hücrelere ayrılmış oyun tahtasına koyarak savaşmalarını bekliyorsunuz ve aldığınız sonuca göre strateji geliştirip daha iyisini yapmaya çalışıyorsunuz ve amacınız ise size verilen ‘’100 can’’ ile sonuna kadar dayanıp hayatta kalmak.

Kaynak