Covid-19 virüs salgını ile pek çok marka tüketicilerinin evde kalmalarının önemine farkındalık yaratmak amacıyla birbirinden yaratıcı yollara başvuruyor. Bu markalardan biri de IKEA.

Talimat kitapçıklarındaki bilgi ve görseller ile mobilya kurulumunu yapabildiğimiz IKEA, bu kez teslimat kitapçıklarıyla farkındalık yaratmak istedi. En kolay talimat başlığı altında tüketicilere bir kitapçık yolladı. Teslimat kitapçığında verilen bilgilere göre birinin üzerinde çarpı işareti olan iki kapı, bir anahtar, bir kilit ve 100 rulo tuvalet kâğıdı resmi ile evden çıkılmaması gerektiği anlatılıyor.

İsveçli mobilya devi, talimat kitapçığının yanı sıra geçtiğimiz haftalarda dünya genelindeki ekipman sıkıntısını gidermek için yüz maskeleri ve koruyucu giysilerin üretimine destek olmaya başladı. Ayrıca ihtiyaç sahipleri için el dezenfektanları ve tek kullanımlık önlükler üreterek bağışlamayı hedefliyor.

Bunlara ek olarak IKEA, toplum bilincini arttırmak amacıyla “Stay Home” ve “Making Home Count” başlıklı iki reklam filmi yayınladı. Stay HomeIKEA İspanya için hazırlanmış, evimizin değerini evimizin ağzından anlattığı reklam filmi.

IKEA Singapur için hazırlanan Making Home Count başlıklı reklam filmi ise corona virüs salgının yayılmasına engel olmak amacıyla evlerinde kalan herkese teşekkür etmek amacıyla yayınlanmış bir film.

https://adage.com/creativity/work/ikea-stay-home/2245896

https://www.thenational.ae/lifestyle/home/ikea-begins-production-of-face-masks-1.1000658

IKEA stay home: https://www.youtube.com/watch?v=GQ0sF9rq708

IKEA making home count: https://www.youtube.com/watch?v=uw7s50HEWJA