Dünya’yı ve ülkemizi hızla etkisi altına alan corona virüs, insanların evde kalmalarına ve evde bulundukları süreçte interneti daha fazla kullanmalarına neden oldu. Bu durum markaların iletişimlerini büyük ölçüde etkiledi. Sosyal hayatın azaldığı ölçüde, sosyal medya kullanımı arttı. Bu sayede tüketiciler dijitalde markalara yöneldi.

Salgın süreci markaların yeni iletişim planlamaları yaparak, duyarsız sayılabilinecek kampanyalarını geri çekti ve tüketicilerinin evde kalmalarına yönelik yeni kampanyalaryarattılar.

Özellikle salgının yayılmasını önlemek amacıyla sık sık sokağa çıkılmaması gerektiği yönündeki çağrılara, markalar da destek oldular. Sosyal medya üzerinden iletilen mesajlar gündemde ilk sıralara yükselirken, SocialBrands nisan ayı puanlamasında da değişiklikler yarattı. Corona virüs salgını süresince sergilediği sosyal medya performansı ile Netflix, zirveye yerleşti. 

Sıralamanın ikincisi English Home#evdekal ve #onlineal hashtagleri ile yaptığı paylaşımları ve ürün tanıtım içerikleri ile öne çıktı. Türk Hava Yolları ve Koç Holding’i ufak farklarla geçen Baykar Savunma ise üçüncü sıraya yerleşti.

Corona virüs salgın sürecinde #iyileşeceğiz, #evdehayatvar ve #evdekal hashtaglerinin yanı sıra yaşanan süreç ile ilgili şarkılar ve reklam filmleri de büyük ilgi görüyor.

https://www.boomsocial.com/social-brands