Corona virüs tüm dünyayı etkisi altına aldığı gibi sanal dünyada da etkilerini büyük ölçüde göstermeye başladı. E-ticaret hacmi %50, online satışlar %52 artmış gözüküyor. #Evdekalçağrısına uyan kesim fiziksel olarak mağaza, market ve dükkanlara gitmek yerine internet üzerinden online alışverişleri tercih ediyorlar. Daha önceden internet alışverişi yapmamış kesimin %8,8’lik bir kısmı da online alışverişe yönelmiş durumda. 

Corona virüs salgını ile insanlar, belirli başlı ürünleri satın almaya başladılar. Maske, kolonya, dezenfektan ve tuvalet kâğıdı online alışverişte en çok tercih edilenler arsında. Yapılan araştırmalara göre el dezenfekte ürünlerinde %178, kolonya ve yüzey dezenfektanlarında %420, vitamin satışlarında %78 , sabun satışlarında %33, tuvalet kâğıdı ve kağıt havlu satışlarında %26 artış görülmekte. 

Türkiye genelinde yapılan bir başka araştırmada ise, corona virüsün dünyada ilk vakasının görüldüğü günden bu yana ülkemizdeki online alışveriş artışları ele alınmış. %2850’lik bir artış ile listenin en üst sırasında kolonya geliyor. Corona virüs salgını sebebiyle satış artışı yaşayan en ilginç ürünlerden biri olan makarnada %1230’luk bir artış görülmekte. Üçüncü sırada %651’lik bir artış oranıyla el dezenfektanları ve dördüncü sırada %228’lik oranla da maske yer alıyor.

https://www.tamentegre.com/Default.aspx