Coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle birçok ülkede alınan önlemlerin en önemlisi dışarı çıkmamak, evde kalmak. Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde dizi ve film platformu Netflix ile ilgili bir iddia gündeme geldi. Dışarı çıkan insanları vazgeçirmek ve cezalandırmak amaçlı dizi ve filmlerinden spoiler içeren reklam panoları hazırlattığı iddiası öne sürüldü. Panoların görüntüleri sosyal medyada kullanıcılar tarafından hızlı bir şekilde yayıldı.

Bu paylaşımlar üzerine bazı kullanıcılar ise “biz dışarı çıkmadık fakat yine de spoiler almış olduk” gibi yorumlar bile yaptı. Fakat panoların Netflix’e ait olmadığı, Miami Reklam Okulu (Miami Ad School) tarafından hazırlandığı ortaya çıktı. Amaç yine sosyal mesafeye dikkat etmekti. Dışarı çıkmanızı virüs engelleyemiyorsa, spoiler engelleyebilir vurgusu yapılmıştı. 

Forbes dergisi, kampanyayı hazırlayan öğrencilerle konuşmuş ve fikrin sanat yönetmeni Seine Kongruangkit ile metin yazarı Matithorn Prachuabmoh Chaimoungkalo tarafından geliştirildiği öğrenilmiş. Miami Ad School projeyi sosyal medya hesaplarında da duyurup, kutlamış. 

Netflix ise sosyal medya hesabı Twitter üzerinden projenin kendilerine ait olmadığını fakat yaratıcı bulduklarını duyurmuş.

Kaynak:
https://teyit.org/netflixin-disari-cikanlari-caydirmak-icin-spoiler-iceren-panolar-hazirlattigi-iddias