Türkiye’nin en büyük tekstil perakendecisi LC Waikiki, korona virüsü ile mücadele kapsamında tesislerinde maske üretimine başlama kararı aldı. Ülkede yoğun biçimde ihtiyaç duyulan üründen ilk etapta ayda 3 milyon adet üretecek olan firma, bunları ücretsiz olarak devlete hibe edeceğini duyurdu.

Hali hazırda Türkiye’de 900, yurtdışında da 800ün üzerinde mağazaya sahip olan LC Waikiki, mağazaların kapandığı ve kapasitenin kullanılmadığı bu günlerde devletin yanında olarak ihtiyaca yönelik üretim yapacağını belirtti. Özellikle sokağa maskesiz çıkmanın yasaklandığı günlerde ihtiyacın daha da fazla arttığı maske üretimi önemli bir açık yaratıyor. LC Waikiki gibi farklı firmalar da maske üretimine başlarken, adet olarak en büyük üretimi LC Waikiki taahhüt ediyor. 

Ülkenin zor günlerinde üretimini yüksek marjlar ile satmak yerine ücretsiz olarak veren LC Waikiki’de aslında bu çalışması ile önemli bir sosyal sorumluluğa yer veriyor. Ülke kaynaklarının her türlü ihtiyaç için yeterli olmadığı bu gibi durumlarda özellikle sermaye sahibi ve ülkeden beslene kurumların bu şekilde elini taşın altına koyması da birlik ve beraberlik ile toplumdan aldığını topluma geri verme algısını da güçlendirdiği görülüyor. 

PTTavm üzerinden ücretsiz taleplerin yapıldığı maskelerin dağıtımına bu hafta başlanılacak ve 300’ün üzerinde üreticiden tedarik yapılarak korona virüsünün yayılma hızı yavaşlatılmaya çalışılacak. LC Waikiki gib sosyal sorumlu firmalar da bu mücadeleye katkı sağlayarak aslında hem toplumun hem de kendilerinin eski günlerine dönmelerine katkıda bulunmaya çalışıyor.

Kaynak: https://t24.com.tr/haber/dunya-devlerinden-maske-ve-koruma-giysisi-uretme-seferberligi,870431