Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirus salgını ile markalar da hazırladıkları reklam filmleri ile insanları ellerinden geldiğince evde kalmaları yönünde uyarıyorlar.

Çekilen reklam filmlerinin yanı sıra başlatılan kampanyalar da yine Covid-19 salgınından korunmak adına alınabilecek önlemleri vurguluyor.

Kenan İmirzaoğlu’nun “Ben şu anda bu reklamı kendi evimde, kendi imkanlarımla çekiyorum ama başrolü ben değilim” diyerek Türk Telekom’un saha görevlilerini ve kahraman sağlık görevlilerini alkışladığını belirtti. Reklam filmi “Alkışlarımız Türkiye’nin Kahramanlarına” başlığı altında yayınlandı.

Süreç başladığı ilk zamanlarda telefonlardaki operatör isimlerini “HayatEveSığar” şeklinde değiştiren Vodafone yakın zamanda yayınladığı “Tüm sağlık çalışanlarımıza…” başlığıyla, #İyiKiVarsınız ve #EvdeKalTR hastaglerini kullanarak bir reklam filmi yayınladı. Reklam filminde evlerindeki insanlar sağlık çalışanlarını teşekkürlerini sunuyorlar.

Son olarak da Turkcell, #EvdeHayatVar hashtagiyle yayınladığı reklam filminde bu sürecin geçici olduğunu ve sabretmemiz gerektiğine parmak basmış.