Moda sektörünün ilham veren dergisi Vogue İtalya,dünyaca gündemimizde olan yeni tip Corona Virüs’ten en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya içinNisan ayı sayısının kapağını bomboş,beyaz bir sayfa olarak çıkardı.Tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirten moda dergisi “Beyaz her şeyden önce saygıdır. Beyaz karanlığın ardından yeniden doğuştur, tüm renklerin toplamıdır. Beyaz bizlerin yaşaması için hayatlarını ortaya koyanların giydiği üniformanın rengidir. Beyaz bu boş zamanları fikirlerle, hikâyelerle, satırlarla, müzikle dolduranlar ve diğerlerini önemseyenler içindir.” diyerek bu kararı almalarının nedenini okurlarına sundu.

100 yıllık Moda tarihinde ilk kez bomboş bir kapakla sayı çıkaran Vogue İtalya dergisinin başarılı baş editörü Emanuele Farneti,“İnsanlar ölürken, doktorlar ve hemşireler hayatlarını tehlikeye atarken başka bir şeyden bahsetmek Vogue İtalya’nın DNA’sında olamaz” yazdı.Gösterilen duyar,sosyal medyada olumlu yorumlar ve geri dönüşler aldı.

Vogue İtalya’nın Nisan ayı sayısının içinde  ise ünlü tasarımcıların evlerinde çalışırken geçirdikleri süreç kaleme alınıyor. 

Vogue İtalya dergisinin internet sitesinden Nisan sayısına ulaşabilirsiniz.

KAYNAKÇA:https://t24.com.tr/haber/koronavirus-gunlerinde-vogue-italya-dan-tarihi-kapak-saglik-calisanlari-ve-umut-adina-beyaz-bos-bir-sayfa,871662