Çin’de ortaya çıkan dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü hızla yayılmaya ve birçok insanın canını almaya devam ediyor. Dünya’da neredeyse yaşam durmuş durumda insanlar Corona virüsüyle mücadele ediyor. Henüz birçok ülkede tedavisi tam olarak bulunamamasına rağmen, tüm dünya maddi anlamda birlik oluşturmaya çalışıyor. Hal böyle olunca bilinen ünlü markalardan da destek gecikmedi işte Corona virüsü için bazı markaların yapmış olduğu destekler.

Airbnb

Şirket, sağlık çalışanları için ücretsiz konaklama imkanı sunarak corona virüsü ile mücadeleye destek oldu. Öte yandan Airbnb ev sahiplerine, mağdur olmamaları için 250 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı.

Vodafone

Şirket sağlık çalışanları için ücretsiz paket tanımladı. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı tarafından bildirilecek listede yer alan kamu sağlık sektöründe görevli Vodafone’ luların hatlarına mevcut paketlerine ek olarak ücretsiz 5 GB internet ve 500 dakika konuşma tanımlanacağını duyurdu.

Popeyes

Fast food restoran zinciri devlerinden biri olan Popeyes, corona virüsü ile mücadele için müşterilerinin evde kalmasını sağlamak adına ücretsiz Netflix üyeliği verdiği bir kampanya başlattı. Popeyes “Fried Chicken ‘n Chill” ismini verdiği kampanyası kapsamında tüketicilerinden Popeyes yedikleri bir fotoğrafı sosyal medyada #ThatPasswordFromPopeyes hashtag’i ile yayınlamalarını istiyor. Bunu yapan ilk 1000 kişiye ise Netflix’e ücretsiz giriş bilgilerini verecek.

Sabancı Holding     

   Sabancı Holding corona virüsü ile mücadele için; 150 bin tanı kiti, 10 ton dezenfektan ve 1.7 milyon TL bağışladı.

McDonald’s

Dünyanın en büyük fast food zinciri McDonald’s Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti’ndeki şubelerinde, acil servis personeli ve sağlık ve sosyal bakım çalışanlarına için ücretsiz içecek sunmaya başladı.

Digitürk

Digitürk de corona virüsü ile mücadelede #EvdeKal kampanyası için abonelerine tüm kanallara ücretsiz erişim hakkı tanıdı. Digitürk’teki tüm sinema, dizi ve spor kanalları ücretsiz olarak izlenebiliyor.

LHMV

Fendi, Christian Dior, Celine, Moet & Hennessy, Fenty, Givenchy, Louis Vuitton gibi markaların sahibi olan LVMH şirketi, parfüm yerine artık dezenfektan jel üretecek. Şirket, Fransa’daki en büyük parfüm fabrikalarından üçünün dezenfektan jel üretimine geçeceğini açıkladı. Ayrıca şirket; Çinli bir üreticiyle anlaştı ve Fransız yetkililere 40 milyon maske sözü verdi.

Moncler


Çoğunlukla kayak giysileri ile tanınan marka, Milona’da 400 yoğun bakım üniteli hastanenin inşaası için 10 milyon euro bağışladı.

Gucci

Dünyaca ünlü bir başka marka olan Gucci, corona virüsü ile mücadele kapsamında 2 milyon dolar bağışladı. Ünlü marka aynı zamanda Instagram hesabını da Dünya Sağlık Örgütü’nün hizmetine sundu. Markanın 40 milyon takipçiye sahip olan hesabından artık sadece bilgilendirme paylaşımları yapılacak. Ayrıca Gucci de atölyelerinde maske üretimine başladı. Gucci 1 milyona aşkın maske üretmeyi planlıyor.

Tesla

Elon Musk’ın CEO’su olduğu TESLA da ABD’de solunum cihazı üretimi için destek veren şirketlerden biri. Üretim ise Tesla’nın New York Buffalo’daki fabrikasında yapılacak. Fabrikanın geçtiğimiz günlerde yeniden açılacağı Elon Musk tarafından duyurulmuştu. Tesla ayrıca Çin’den bin 255 solunum cihazı satın aldı ve Los Angeles şehrine teslim etti.

Mahindra Group

Dünyanın en büyük traktör üreticilerinden Hint otomotiv şirketi Mahindra Group da fabrikalarında solunum cihazı üretmek üzere çalışmalara başladığını duyurdu.

Tofaş

Türkiye’nin beşinci büyük sanayi kuruluşu olan Tofaş, corona virüsü ile mücadele için kollarını sıvadı. Tofaş, Bursa’daki fabrikasında biyolojik örnek alma kabini ve entübasyon kabini üreterek Bursa Şehir Hastanesi’ne bağışladı. Şirket buna ek olarak siperlikli maske üreterek sağlık çalışanlarına destek olacak.

Nissan

Japon otomotiv üreticisi Nissan, ABD’li spor otomobil üreticisi McLaren ve İngiliz savunma, havacılık ve uzay şirketi Meggitt ile yeni bir solunum cihazı üretmek üzere ortaklık kurdu.

Bosch

Bosch Healthcare Solutions, Randox Laboratories Ltd. ile dünyanın ilk tam otomatik moleküler tanı testlerinden birini geliştirdi. Corona virüsü tespit etmede büyük önem taşıyan test kitlerinin doktor muayenehaneleri, hastaneler, laboratuvarlar ve sağlık merkezleri gibi kuruluşlarda kullanılması hedefleniyor. Bosch’un ürettiği kitler Dünya Sağlık Örgütü’nün standartlarını karşılıyor.

Amazon

Kamu hastanelerine 3.5 milyon TL bağışladı.

Shell

Ambulans ve diğer sağlık araçları için 5 milyom TL’lik akaryakıt desteği sağladı.

Bp

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait ambulanslara ücretsiz akaryakıt desteği veriyor.

Hepsiburada

Sağlık Bakanlığı’na 500 bin adet cerrahi maske ve 500 bin adet muayene eldiveni bağışladı.

Gittigidiyor

Sağlık Bakanlığı’na 1milyon TL bağış yaptı.

https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/corona-ile-mucadeleye-hangi-sirket-nasil-destek-oldu-5715668/

Kübra Tuğçe Bilgin