Eker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl kutlamasında “online koşu” düzenleyerek bir ilki gerçekleştirdi. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl 100. Yılıydı. Fakat Covid-19 salgını sebebiyle sokağa çıkma yasağının olduğu ve kutlamaların yapılamadığı bir döneme denk geldi ve Eker farklı bir etkinlik düzenledi. Hem Türkiye’den hem de farklı ülkelerden 703 çocuk evlerinde koşarak bir ilke imza attı. Etkinliğe, Türkiye Atletizm Federasyonu, Adım Adım oluşumu ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı da destek verdi. Koşu Eker’in Youtube kanalından ve Facebook üzerinden canlı yayınlandı. 

“100 Yıl İçin 100 Metre” sloganıyla yapılan koşuda çocuklar aileleriyle beraber evlerinin farklı köşelerinden 100 metrelik bir koşu parkuru oluşturdu. 100 çocuğun koşusu canlı olarak izlenirken, diğer çocuklarda evlerinden arkadaşlarına eşlik etti. 

Türkiye’den 50 ilin ve farklı ülkelerden de toplam 10 ilin katıldığı koşudan önce çocuklar, “spor yapmak” “düzenli beslenmek” gibi konular hakkında röportajlar verdi. Canlı yayında spor eğitmeni Beste Önal ile birlikte ısınma hareketleri yapıp, İstiklal Marşı’nı da söyledikten sonra koşu başladı.

Minikler için madalyalar da hazırlandı. Katılımcılar, etkinliğin internet sitesi üzerinden beğendikleri şablonu seçip isimlerini yazdırdılar. Aynı zamanda internet sayfaları üzerinden başarı belgelerini de indirerek bu etkinliğe katıldıklarını belgeleyebiliyorlar.

Kaynak:

https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/minik-adimlar-23-nisanin-100uncu-yilini-kosarak-kutladi/