Birçok etkinlik ve sergi gibi moda sergileri de artık online ziyaret edilebiliyor.

Evde kalmak zorunda olduğumuz bu günlerde, tüm dünya online aktivitelerle zaman geçirmeye yöneldi. İlgi alanlarımızdan kopmamak adına online olarak pek çok sergiyi gezmek artık mümkün. Moda sergileri de buna dahil. 

İşte online olarak ziyaret edilebilecek moda sergileri:

*Faces of Frida – Frida’nın Yüzleri

Google, Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun daha önce görülmemiş eserlerini ve kıyafetlerini tüm dünya ile buluşturuyor. Google Arts & Culture projesini mobil uygulama üzerinden inceleyebilirsiniz. 

*  Louis Vuitton Fondation: Le parti de la peinture



Louis Vuitton Vakfı, Joan Mitchell, Alex Katz, Gerhard Richter, Ettore Spalletti ve Yayoi Kusama’nın eserlerini içeren koleksiyonundan zengin bir seçim olan Louis Vuitton Fondation: Le parti de la peinture sergisini sevenlerine erişime açtı.

*SCAD FASH Museum of Fashion and Film

SCAD FASH Museum of Fashion and Film, göz alıcı elbiselerin ve filmler için üretilmiş diğer tasarımların satıldığı bir yerdir. 

Savannah Sanat ve Tasarım Koleji’ne ait bu moda müzesinde; tarih boyunca Pierre Cardin ve Oscar de la Renta tarihini de görebilmeniz mümkün.

* The Museum at FIT

New York’taki The Fashion Institute of Technologymoda sergilerinin gözdelerinden biri. 

Sergi; moda tarihinin, kullanılan yöntemlerin veya parçaların yıllar içinde nasıl geliştiğini gözler önüne seriyor.

*The Victoria and Albert Museum

Londra’da bulunan V&A müzesi, sanat ve tasarım üzerine güzel sergiler sergilemekle kalmıyor, aynı zamanda sadece moda barındıran etkileyici sunumlara da ev sahipliği yapıyor. 

*In Tune with the World

In Tune with the World; Takashi Murakami, Henri Matisse, Maurizio Cattelan, Yves Klein, Pierre Huyghe, Dan Flavin gibi dünyaca ünlü sanatçıların hiçbir zaman Paris’e gelmemiş eserlerini içeriyor. 


*Fashion at Versailles


Château de Versailles, bir yandan erkek stilini, diğer yandan da ilk moda ikonlarından biri olan Marie-Antoinette’in tarzını inceleyen iki sanal sergi sunuyor. 


*The Metropolitan Museum of Art


Dünyaca ünlü moda galası MET, bu yıl galayı ertelemek zorunda kaldı ama geçmiş sergilerini online olarak ziyaret etmek hala mümkün.


*Musée des Arts Décoratifs

Stilin evrimine önem veren Dekoratif Sanatlar Müzesi’ni Paris’e gitmeden de online olarak ziyaret edebilirsiniz.

* FIDM Museum & Galleries

Los Angeles’taki Moda Tasarım ve Mağazacılık Enstitüsü Müzesimoda tarihinin tüm yönlerini inceliyor. 80’lerde Karl Lagerfeld’in Chloe için yaptığı ve Rei Kawakubo’nun Comme des Garçons koleksiyonları gibi çeşitli tasarımcıların koleksiyonlarına göz atmanız mümkün. 


*  Kyoto Costume Institute

Kyoto Kostüm Enstitüsü, Batılı giysilerin doğasını inceleyip; yüzyıllar içindeki evrimini gözler önüne seriyor. 

Lüks ve Haute Couture’ün farklı yönlerini keşfetmek için ideal bir deneyim.

 

 *Conde Nast Archive

Sergide, Arthur Elgort ya da Irving Penn gibi ünlü moda fotoğrafçılarının eserlerini inceleyebilirsiniz.

*  Museo Salvatore Ferragamo

Ferragamo ailesinin moda tarihindeki etkilerini göstermek için kurduğu müzedeki, Audrey Hepburn ve Marilyn Monroe ile olan ilişkilerini gösteren sergiler oldukça ilgi çekici. 

*  MoMu Fashion Museum Antwerp

Sergide, Belçikalı tasarımcıları ve uluslararası başka yıldızları da görmek mümkün.

*  Museum of Fine Arts, Boston

Boston MFAmodaya özel bir perspektiften bakıyor. Bir yüzyılın moda fotoğrafçılığına bakmak için harika bir seçenek sunuyor.