Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü ile insan hayatında büyük ölçüde değişimler yaşanmaya devam ediyor.

Bu pandemi dönemlerinde insanlar vakitlerinin çocuğunu dijital ortamlarda geçiriyor. Sosyal medya kullanımı yüksek bir seviye ulaştı. Durum böyle iken Instagram’da kullanıcılarına yeni güncellemeler sunmaya devam ediyor.

Instagramın yeni özelliği canlu yayınlar üzerinden kar amacı gütmeyen bağışlar toplanabilecek. Kullanıcılar artık takipçilerine çeşitli kurum ve kuruluşlara bağış yapabilecekler. Tek başına veya farklı kullanıcılar ile birlikte canlı yayın yapabilecekler.

Yayın öncesinde para toplamak istediğiniz kurumu veya kuruluşu seçerek bağış toplama kısmına tıklayarak yayını başlatabilirsiniz. Aynı şekilde kullanıcılarda ekrandaki bağış kısmını tıklayarak ne kadar bağış toplandığını görebiliyor ve aynı şekilde onlarda bağış yapmayı gerçekleştirebilecek. 

Bu yeni özellik, insanların coronavirus için yardım toplamaya çalıştığı bu dönemde insanlara faydalı olacağı düşünülüyor.

Ayrıca bu özelliğin tanıtımından önce Instagram, kullanıcıları bağış toplama kuruluşlarına bağış yapmaya teşvik etmek için hikayeler kısmında bir “bağış etiketi” özelliği çıkarmıştı.

Kaynak için Tıklayınız