Küresel bir kriz haline gelen ve uzun süredir bizleri adeta evlerimize hapseden Covid-19 gerekçesiyle,sinema salonları da kapatılınca,Oscar Ödülleri,bu sene sadece internet platformları üzerinden yayınlanan filmlerin de yarışmaya katılabileceğini açıkladı!

Sadece 2020 yılını kapsayacak bu düzenleme ile 93.kez düzenlenecek olan Oscar Ödülleri,28 Şubat 2021 tarihinde düzenlenmesi planlanan ödül töreninin,ABC kanalı üzerinde canlı olarak yayınlanacağını açıkladı.

Bir filmin normal şartlarda Oscar Ödül Töreni’nde yarışma hakkına sahip olması için en az 7 gün vizyonda kalmasının yanı sıra günde en az 3 kez gösterilmesi gerekirken,Covid-19 salgınından dolayı,bu sene sadece dijital platformlar üzerinde yayınlanan filmlerinde yarışabileceğini açıklayan Sinema Sanatları ve Bilim Akademisi,verilen bu kararın sadece salgın nedeniyle önceden planladıkları tarihte vizyona giremeyen ve bu sebepten doğrudan online platformlarda yayınlanmak durumunda kalan filmleri kapsadığını belirtti.

Akademi başkanı David Rubin konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’“Akademi, filmlerin büyüsünü deneyimlemenin sinema salonunda izlemek olduğuna inanıyor. Bununla birlikte, trajik COVID-19 salgını, aday seçim kurallarımızda bu geçici istisnayı yapmaya zorunlu kılmaktadır” dedi.

Bu geçici değişikliğin yanı sıra,En İyi Ses Kurgusuve En iyi Ses Miksajı dalında verilen ödüllerinde tek katagoride birleştirilmesi kararına varıldı.

KAYNAKÇA:  https://www.ntv.com.tr/galeri/sanat/oscar-odullerinde-corona-virus-nedeniyle-kural-degisikligi,h4ML_5dBdka1lmX8Ae1tLA