Küresel markaların yerel kampanyalar üretmesi sıklıkla karşımıza çıkıyor. Hem ürün hem iletişim olarak yerel dinamiklere cevap verebilmek, uluslararası markaların yereldeki gücüne de katkı sağlıyor. Küreselleşmenin sembolü olan McDonald’s’ın kampanyaları ise ilgili ile izleniyor. Dünyada milyarlarca Müslümanın her yıl deneyimlediği ramazan ayı da markalar için bu kitle ile etkileşime geçmek için fırsat yaratıyor. 

McDonald’s ramazana özel olarak kurguladığı kampanya ile Suudi Arabistan pazarı için iftar sayacı uygulaması sunuyor. Markanın kendi renkleri ve sembollerinden faydalanarak ortaya çıkan sayaçta, şirketin sahip olduğu farklı dijital kaynaklar üzerinden sayaç paylaşılıyor. Özellikle çok büyük kesimin oruç tuttuğu Suudi Arabistan gibi pazarlarda sayaç uygulaması bir yandan da iftar için davet anlamı taşıyor. Sayacı gören kişilerde McDonald’s ürünleri için ilgi artarken, sayacın renkleri ve modeli ile birlikte markaya çağrışım yapılıyor. Yerel dinamiklere saygı gösteren ve yardımcı olacak bir kurgu sunan McDonalds, bu kampanyası ile hem ramazan için güzel bir mesaj yaratıyor, hem de kendisi açısından müşteri etkileşimini doğru bir şekilde yürütüyor.

Kaynak: https://www.adweek.com/digital/mcdonalds-created-a-live-virtual-ramadan-hourglass-to-show-when-its-ok-to-break-fast/