Araştırma şirketi Leadership IQ, evden çalışan 31 bin 664 kişi ile yaptığı araştırmadan ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Araştırmaya göre evden çalışan insanların %26’sı motive bir şekilde çalışıyor ancak mutsuzlar. Araştırma ile, insanların mutsuz olmasına rağmen yüzde yüz çaba göstermeye çalıştıkları da ortaya çıktı.

Aynı araştırma şirketinin 11 bin 308 çalışanla yaptığı başka bir araştırma sonucuna göre ise çalışanların işlerini bu denli sahiplenmesinin en büyük etkeninin yöneticilerin başarıları takdir etmesi. Bu durumda iş yerine olan bağlılık %21 oranında arttı. Araştırma sonucuna göre yapıcı olan yöneticiler sayesinde çalışan bağlılığı %30 artıyor.

Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, Coronavirüs sebebiyle evden çalışan insanların, güvene dayalı kurum kültürünün değerini daha net görmeye başlamamıza yardımcı olduğunu, kriz zamanlarında çalışan bağlılığını korumanın etkin bir güvenilirliğe sahip ve üst düzey performans sergileyen bir kurum kültürünün yaratılmasından geçtiğini iletti.

Kaynak İçin Tıklayınız.