Yazın gelmesiyle birlikte herkes tatil düşüncelerine daldı. Ancak içinde bulunduğumuz Coronavirüs salgını sebebiyle evlerimizde kalmaya devam ediyoruz. İtalyan tasarımcı Umberto Menasci bu duruma bir çözümle geldi. Plajların güvenli ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde açılabilmesi için İtalyan tasarımcı yepyeni bir plaj tasarımı yaptı.

Safebeach adındaki bu projede tasarımcının pleksiglas adını verdiği kutu şeklindeki kişiye özel alanlar bulunuyor. Her kutunun içinde de şemsiye ve şezlonglar mevcut. Pleksiglas adındaki bu kutuların havalandırması mevcut ve kutunun içi soğutulabiliyor. Sipariş edilen yiyecek ve içeceklerin bırakıldığı bir masa da kutunun yanında mevcut. Böylelikle temas en az seviyeye indirilmiş oluyor.

Projeye göre sahilde alınan önlemlerin yanı sıra denizde de bir takım önlemler uygulanacak. Denizde yüzen insanların birbirinden ne kadar uzakta durması gerektiğini gösteren şamandıralar da projede yer alıyor.

İtalyan tasarımcı bu projenin Coronavirüs’e sebebiyle tatile çıkmakta tereddüt eden insanlara bir olanak sağlayabileceğini düşünüyor. 

Kaynak İçin Tıklayınız.