Temizken güzel yaşam alanlarımız, parklarımız, bahçelerimiz, mahallelerimiz… 

İBB ve Kızılay güçlerini birleştirdi! Temiz evlerin olumlu etkilerini şehirlere taşımak için kolları sıvadı. Cif, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay Beykoz Avrasya Şubesi ile işbirliği içerisinde ‘TEMİZKEN GÜZEL’ sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Eminönü Karaköy yaya alt geçitleri temizlenerek bakımdan geçirilerek yenilendiği ayrıca proje kapsamında Kadıköy, Eminönü ve Karaköy sahillerinde denizin içine yüzey atıklarını temizlemek için İstanbul Boğazı koşullarını göz önünde bulundurarak Türkiye’de özel olarak üretilen 20 adet Cif Çöpkapar ünitesi yerleştirildi.

Yılda yaklaşık 110 ton atık toplanması planlanan projede Çöpkaparlar ile toplanan atıklar ayrıştırılıp uygun olanlar geri dönüşüm ile tekrar kullanıma sunulacaktır. Temizkenguzel.com internet sitesi üzerinden verilecek her yüz bin söz için yeni bir Çöpkapar İstanbul Boğazı ile buluşturulacak.

Ayrıca projede Kadıköy Rıhtımı’nda bir Cif Kadıköy parkı hizmete sunulmuştur. Yaşadığımız pandemi döneminde sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak tasarlanmıştır ve parkın yapımında geri dönüştürülmüş ve doğaya zarar vermeyecek malzemeler kullanılmıştır.

Projeyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘’İstanbul gibi dünya güzeli bir şehirdeyseniz, 16 milyonluk tarihi ve doğal güzellikleri olan bir kent gerçekten temizken güzel. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizler şehrimizi birlikte yönetmek çabasındayız. Özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve İstanbulluların parçası olduğu iş birliklerini artırmak gerekiyor. Biz buna açık bir yönetimiz. Çevre, hayvan hakları, eğitim, doğal yaşamın korunması ve daha pek çok başlıkta işbirlikleri ve ortak değer yaratabiliriz. Böylece bizler de kaynaklarımızı eğitime, çocuklara, kadınlara yönelik çalışmalarımıza, ihtiyaç duyulan diğer alanlara daha çok ayırabiliriz” diye sözlerine eklerken Kızılay Beykoz (Avrasya) Şubesi Başkanı Saadettin Çay, çevre çalışmalarıyla yaşanabilir bir dünya için değer yaratmaya çalıştıklarını da ekleyerek, “İki yıldır devam eden Sıfır Atık projesini okullarda, evlerde ve kentlerde yürütüyoruz. Temizken Güzel gibi, topluma çevre konusunda katkı sağlayacak her türlü projenin içerisinde var olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaynak için Tıklayınız

Video için Tıklayınız