Reklam Verenler Derneği ve Reklamcılar Derneği’nin Effie Worldwide Inc. işbirliği ile her yıl düzenlemekte olduğu en etkin reklam ve pazarlama iletişimi kampanyalarının yarıştığı Effie Türkiye Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Bu yıl Effie’de dikkat çeken şey kampanyaların hedefleriyle sonuçlarının beraber değerlendirilmesi oldu. Bu sonuçlar #sonuçtaeffie konusu ile 23 Eylül 2020 saat 16:00’da Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği Instagram hesaplarından aynı anda duyuruldu. 

COVID-19 sebebi ile bu yılki Effielerin ön değerlendirme süreci ilk defa online olarak gerçekleştirildi. Sonrasında jüri 14-16 Eylül tarihlerinde Hilton Bosphorus’ta sosyal mesafe kurallarına uyarak bir araya gelerek ana değerlendirmeyi gerçekleştirdi ve kazanan çalışmaları belirledi. 

Effie Ödülü almaya hak kazanan kampanyalar Eti Pazarlama Grup Başkanı ve Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Dipçin Akdoğan’ın başkanlığında, 7’si reklam ajansı üst düzey yönetici, 6’sı reklamveren üst düzey yönetici, 1’i araştırmacı, 1’i PR sektöründen ve 1’i de akademisyen olan 17 kişilik bir jüri tarafından titiz ve uzun süren bir değerlendirme sürecinin sonunda belirlendi. 

En fazla başvuru alan kategoriler 

27 sektörel ve 14 özel olmak üzere toplamda 41 kategori içeren Effie Ödüllerinde, en fazla başvuru alan 3 kategori Kozmetik – Güzellik Ürünleri ve Kişisel Bakım Ürünleri, Tatlı Tuzlu Atıştırmalıklar ve Küçük Bütçeyle Büyük Başarı oldu. 

“Effie yıla yayılan bir eğitim platformu”

Effie Türkiye 2020 Jüri Başkanı Zeynep Dipçin Akdoğan,“Effie 2020’ye başvuran tüm ajans ve reklam verenlere teşekkür ederiz. Bu sene tüm sektörde olduğu gibi Effie’de de online değerlendirmeler ve Instagram içerikleriyle tören akışı hazırlanması gibi yeni deneyimler yaşandı. Pandemi sebebiyle çeşitli zorluklarla karşılaşmış olsak da, bu sene özelinde söyleyebileceğimiz en önemli noktalardan biri, RVD ve RD’nin Effie’yi yıla yayılan bir eğitim platformuna dönüştürmesi ve bu platformun sektörün bütün paydaşlarına fayda sağlayacak olması. Böylece Effie’nin sadece bir yarışma değil sektörümüz için önemli bir gelişim ve paylaşım fırsatı olduğunu da bir kez daha görmüş olacağız.”

Etkinlikler ve içerikler yıl boyu sürecek

Belirlenen kampanyaların içerikleri ile bu sene video serileri gerçekleştirilmesi planlanıyor. Böylece yayınlanan kampanyaların içerikleri ile hem sektörde çalışmakta olanlar hem de sektöre girmeye hazırlanan genç ekip için düzenli bir içerik sağlanmış olacak. 

Kazananların tamamını görmek için tıklayınız.

Haberin kaynağı için tıklayınız.