Instagram’ın ilk olarak ABD’ye sunduğu ve sonra diğer ülkelere de açtığı Instagram Shop özelliğinden sonra, artık Türkiye’de keşfet bölümündeki alışveriş özelliği önümüzdeki günlerde IGTV’de de kullanıma açılacak ve Reels üzerinden de açılmak üzere test edilecek. Uygun şartlara sahip olan her türlü işletme Türkiye’de bu özelliklerden yararlanabilecek.

Instagram, insanların IGTV’de video izlerken sadece tek tıklama ile ürünlere ulaşabileceğini ve bu ürünleri satan işletmecilerin web sitelerine yönlendirileceklerini açıkladı. IGTV için özellikle düzenlenmiş ürünlerin kullanımı Instagram kullanıcılarına ilham verecek nitelikte olacak. Böylelikle de işletmecilere daha hızlı ve sürekli bir satış yapma olanağı sağlanacak.

Özellikle covid-19 salgınının olduğu bu dönemlerde insanlar alışveriş için dışarıya çıkmayı değil, evde kalıp sosyal medyayı takip ederek online bir şekilde sipariş vermeyi tercih ediyorlar. Instagram bu konuda en çok tercih edilen sosyal mecralardan ve influencerların da ürün tanıtımı yapmak için kullandığı en büyük platformlardan biri. Dünyaca ünlü isimlerden ailelerimize kadar herkes Instagram kullanıcısı halinde. Bu sebeple Instagram Shop’un artık Türkiye’de ve IGTV ve Reels videolarından kolayca ulaşılır olması da önem taşıyor.

Kaynak için tıklayınız.