Her sene bir yenisiyle karşımıza çıkan Dijital Topuklar Zirvesi başta kadınlar olmak üzere herkese ilham vererek bu sene de ‘Gücünü Gör!’ diyor. 

2016 yılından bu yana kadınlara ilham vermeye devam eden Dijital Topuklar Zirvesi, bu sene #gücünügör teması ile 1 Kasım 2020’de evlerimize konuk oluyor. Beşiktaş Belediyesi’nin katkıları ile beşinci senesini gerçekleştirecek olan Dijital Topuklar Zirvesi, pandemi ile değişen koşullara ayak uyduruyor ve tüm sınırları kaldırarak dünyanın her yerinden ilham veren isimleri “evde” konuk ediyor. 

“Öfke Dansı” kitabının yazarı Harriet Lerner Dijital Topuklar 2020’de!

Dijital Topuklar 2020 konuşmacı ve temaları şöyle açıklandı;

  • Birçok kadının hayatını değiştiren “Öfke Dansı” kitabının yazarı Harriet Lerner ile kadınların içindeki #öfkeningücü’ne bakacak, 
  • 2017’de yaptığı keşifle dünyanın en önemli bilim insanları arasında heykeli yer alan astrofizikçi Burçin Mutlu Pakdil, sosyolog Selda Tuncer ve bilimkadinlari.com ile #bilimingücü’nü öğreneceğiz.
  • ALİKEV üzerinden oğlu Ali İsmail’in hayallerini gerçekleştiren Emel Korkmaz’la birlikte #acınıngücü’nü,
  • Sahada çalışan, eğitimler veren, araştırmalar yapan feministler Ebru Nihan Celkan (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitmeni, Tiyatro Yazarı), Gülsüm Kav (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi) ve Melis Uluğ (Akademisyen) ile #feminizmingücü’nü,
  • Efsun Sertoğlu (cinsellik eğitmeni, aktivist), Seda Akço (Avukat) ve Ceyhan Peştimalcıoğlu (öğretmen) ile çocuk haklarını ve #çocuğungücü’nü konuşacağız. 
  • Birbirinden farklı platformlarda üretimler yapan içerik üreticileri Cansu Dengey (İçerik Üreticisi), Deniz Dülgeroğlu (Reklam yazarı, podcaster) ve OnlyHerstory projesinin kurucusu tarihçi Duygu Atlas’la #içeriğingücü’nü, Pınar Uyan Semerci (Akademisyen) ve Günseli Dum (LİSTAG) ile #çeşitliliğingücü’nü masaya yatırırken, 
  • İçinden geçtiğimiz zorlu sürecin bizden aldıklarını ve bize kattıklarını uzman hekim Esin Davutoğlu Şenol (Enfeksiyon Hastalıları Uzmanı) ile birlikte #zorluğungücü’nde tartışacağız.

Dijital Topuklar Bilet Gelirlerini Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Paylaşıyor2016 yılından bu yana sivil toplum kuruluşlarına destek olan Dijital Topuklar, bu sene bilet gelirlerinin %10’unu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Alikev’e bağışlıyor. Dijital Topuklar 2020 Evde’nin biletleri 2 Ekim’den itibaren dijitaltopuklar.com üzerinden satışta.

Kaynak için tıklayınız.