By the pool or ferris wheel? Japanese theme park becomes new office for  teleworkers

COVİD-19’dan en çok etkilenen sektörlerin başında eğlence geliyor. İnsanların sağlık endişeleri nedeniyle toplu eğlencelerden kaçındığı bu dönemde, işletme sahiplerinden farklı
çözümler ortaya çıkıyor. Bunun en ilginçlerinden birisi de Japonya’lı lunapark işletmecisinden geldi. Pandemi nedeniyle ziyaretçi sayısı çok düşen işletmeci, parkta bulunan dönme dolabı çalışma alanı haline getirdi. İnsanların ofislere gitmediği bu günlerde, özellikle evden sıkılan kişiler için bir alternatif olarak düşünülen bu model, dönme dolabın her kabinini ofis alanına çevirerek kişilerin bu alanlarda çalışmasına imkan sağlıyor.
Günlük ve aylık kiralamalara başlanan ofis alanına ilgi şimdiden çok büyük. İnsanlar farklı bir deneyim yaşamak ve monoton ev-ofis ortamından uzaklaşmak adına sisteme ilgi gösterirken, işletmeci yeni yatırımlarla alanı daha da çekici hale getirmek istiyor. Mevcutta kabini basit bir katlanır masa ile çalışma alanına çeviren işletme, daha yüksek konforlu alanlar da düşünüyor. Özellikle kullanım yapan kişilerin kendilerini daha özgür hissettiklerini belirtiyor.
Dönme dolap kabinlerinin dışında lunaparkın kafe, lavabo gibi hizmetleri de kullanıma açık ve insanlar açık-ofis uygulamasına benzer bir ortam yaşıyor. Bu sayede uzun soluklu bir çalışma ortamı deneyimi de sunuluyor.
İşletmelerin zor günlerini geçirmek için uyguladıkları bu tür yaratıcı fikirler, ayakta kalabilmek adına önem arz ediyor. Eldeki imkanları ihtiyaçlara uyarlayan firmalar ise dayanma adına biraz daha güçleniyor.

Kaynak için Tıklayınız