En son dijital kampanyasında, Kraft Heinz, Kraft Mac&Cheese severleri “send noods” kampanyasıyla teşvik ederek Ulusal Erişte Günü’nü kutladı. Yanlış anlaşılmaya müsait olan kampanya afişi, bir kase makarna ve peynirin bulanık bir resmini ve “çıplak(nude)” kelimesinin yanlış yazımını içeren bir görselden oluşuyordu. #SendNoods hashtagini kullanan ilk 7.000 tüketici, Kraft’ın arkadaşlarına ve ailesine bir kutu Mac ve Cheese göndermesini sağladı.

Kraft Heinz sözcüsü Lynne Galia, BuzzFeed News’e kampanyanın “rahatlık sağlama” ve “(insanları) gülümsetme” amaçlı olduğunu söyledi.

Ancak, herkes kampanyayı bu şekilde görmedi. Kraft sosyal medya paylaşımlarında, ürünü çoğunlukla çocukların tüketmesinden dolayı temanın çocuklar için uygun olmadığını düşünen ebeveynlerden çok sayıda olumsuz yanıt aldı.

Bir yorumcu, “Bu doğru değil. Sizin mac n’ cheese’inizi yiyen insanların büyük bir kısmının çocuk olduğunu fark etmiyor musunuz ?!” şeklinde yorum yaptı. Gelen diğer yorumların da birçoğu bu düşünceyle eşleşti.

Super Bowl reklamları gibi bazı durumlarda mizah işe yarayabiliyorken, bazı tüketiciler mizahın yanlış yerleştirilebileceğini düşünüyor. Aslında, yeni bir anket, tüketicilerin mizahı veya komik rahatlamayı doğru bir şekilde elde etmek için markalara güvenmediğini gösteriyor. Influence Central’ın Insights Panelinden 740 tüketicinin katıldığı yakın tarihli bir ankete göre, markaların mizahla durumu hafifletme girişimlerini yalnızca yüzde 21 memnuniyetle karşıladı. Ek olarak, bu istatistik COVID‘in başlangıcından bu yana Mart ayının sonuna kadar sabit kaldı.

Sosyal tepkiden bağımsız olarak, Kraft şakayı ve özgür bir rahatlığı takdir edenlerle başarıya ulaştı. Galia, BuzzFeed‘e verdiği demeçte, “Sosyal tanıtım, ülke genelinde 20.000’den fazla tüketicinin Amerika’nın en sevdiği Kraft Mac ve Cheese kutularını almasıyla sonuçlandı,” dedi. “Aldığımız tüm geri bildirimler için teşekkür ederiz.”

Kraft o zamandan beri #SendNoods kampanya yayınlarını kaldırdı.

Kaynakça için tıklayınız