COVID-19 çoğu yüz yüze iletişim imkanının önünü kapatırken, geleneksel basın konferansları da artık bir süreliğine gerçekleşmeyecek. Neyse ki, çoğu ajans ve PR temsilcisi, muhabirlere ve medyaya sanal basın konferansları sağlama yolunda yaratıcı bir geçiş yaptı. Bu basın konferansları, önemli paydaşlar ve gazetecilerle yüz yüze (ekran arkasında da olsa) bir ilişki sürdürürken, bilgilerin uzak olan konumlarda da dağıtılmasına ve soruların sorulmasına imkan sağlayacak.

Weber Shandwick Almanya, küresel bir akıllı telefon üreticisi olan OPPO için düzenlenecek sanal ürün lansmanının yapılışını üstlendi. OPPO, markayı ve en yeni ürünlerinden bazılarını Alman medyasına tanıtmak için bir lansman etkinliği planlamasına yardım etmesi için Weber Shandwick’e geldi. COVID seyahat kısıtlamaları nedeniyle OPPO, birinci sınıf medya ve ortaklar için Almanya’daki ilk çevrimiçi basın konferanslarından birine ev sahipliği yaptı.

Weber Shandwick Almanya müşteri deneyimi Başkan Yardımcısı Markus Tillmann, sanal formatın başarılı olduğunu söyledi. Tillmann, “OPPO, gazetecileri ve ortakları yeni ürünlerini ve özelliklerini markalı, yayın kalitesinde bir etkinlikte uzaktan deneyimlemeye davet etti,” dedi. “Davet kampanyası sırasında, güçlü bir katılım, yeni bir  kitle ve OPPO için önemli bir medya kapsamı ile sonuçlanan mükemmel dönüşüm oranları gördük (etkinlikten sonraki bir hafta içinde 140’tan fazla katılımcı, 470 milyondan fazla kişiye erişim ve 230’dan fazla OPPO cihazı incelemesi üst düzey medyada yer aldı). “

Sanal basın konferansları arka planda daha fazla planlama gerektirebilirken, doğru yapıldığında, medyanın ihtiyaç duyduğu şeyleri sağlamak için sorunsuz ve erişilebilir bir yol sağlayabilir.

Kaynakça için tıklayınız