Su tasarrufunun sağlanması ve bu konuda farkındalık yaratılması için daha önce de Türkiye’nin Suyu, 25 Litre Belgeseli, Susuz Bardaklar gibi çeşitli ödüllü projeler yapan Finish, Yarının Suyu projesi kapsamında TikTok kullanıcılarını hedefleyen bir challenge başlattı. 

Su tüketimi konusunda dikkatli olunmazsa Türkiye’de 2040 yılında su kaynakları yetersiz kalacak. Yarının Suyu projesi bu konuya dikkat çekmeye çalışarak insanları gündelik hayatta yapabilecekleri çok basit hareketlerle yarının suyunu korumaya teşvik ediyor. Uzun soluklu bir proje olan Yarının Suyu kapsamında daha önce de farklı marka ve kurumlarla işbirliği yapılmıştı, hatta izleyenler bu projeyi Mucize Doktor dizisinden hatırlayabilirler. 

TikTok kullanıcılarını, #NoWaterChallenge etiketiyle normal hayatta su kullanılarak yapılan bir hareketi su kullanmadan yaptıkları bir video çekerek paylaşmaya ve arkadaşlarına meydan okumaya teşvik eden Finish kısa sürede pek çok insana ulaşmaya başardı. Müziğini Nova Norda’nın yaptığı kampanya Punch BBDO ve Contentine tarafından ortaya koyuldu.

Kaynak için tıklayınız.