Instagram, içerik üreticilerin koronavirüs süreci sırasında hizmetini kullanma şekline uyum sağlıyor. Bireyler ve işletmeler artık konserler, dersler, buluşmalar ve daha fazlası gibi kişisel etkinlikleri online olarak yürütmekle yükümlü olduğundan, yeni canlı yayın özellikleri kaçınılmaz oldu.. Bugün şirket, bu canlı yayınlar için zaman sınırını dünya çapındaki tüm kullanıcılar için 1 saatten 4 saate çıkararak önemli ölçüde genişlettiğini söylüyor.

Şirket, değişikliğin, yoga ve fitness eğitmenleri, öğretmenler, müzisyenler, sanatçılar ve aktivistler gibi sanal etkinliklere dönmek zorunda kalanlara yardımcı olmayı amaçladığını açıklıyor. ABD’de hükümetin kilitlenmelerinin en yoğun olduğu dönemlerde Instagram Live, DJ’lerin ev sahipliği yaptığı canlı setler olarak insanların bir araya geldiği, sanatçıların müziklerini hayranlar için çaldığı, ünlülerin canlı konuşma şovlarına ev sahipliği yaptığı, antrenman meraklılarının canlı derslere katıldığı ve daha fazlasını yaptığı bir yer haline geldi. İnsanlar çevrimiçi olarak bağlandıkça, canlı kullanım daha sonra ABD’de coronavirus öncesi sayıların %70 üzerine çıktı. Bu Instagram Live içerik oluşturucularının çoğu, oturumlarını kesintisiz olarak 60 dakikalık süre sınırının ötesine uzatmak istemişlerdi. Değişiklik, Instagram’ı Facebook’un mobil cihazlardan canlı yayınlar için sunduğu 4 saat olan zaman sınırlarıyla aynı seviyeye getiriyor. 

Bu değişiklikle ilgili olarak Instagram, kullanıcıları daha fazla canlı içeriğe yönlendirmeye yardımcı olmak için IGTV‘de ve canlı yayınların sonunda “Şimdi Canlı” bölümünü de güncelleyecek. Instagram ayrıca bugün henüz gelmemiş başka bir özelliği önceden duyurdu. İçerik oluşturucuların canlı yayınlarını 30 güne kadar arşivlemelerine olanak tanıyan bir seçenek yakında ekleyeceğini söylüyor.

Önceden, kullanıcılar Feed gönderilerini veya Hikayelerini özel bir arşive arşivleyebiliyordu, ancak canlı bir akışı kaydetmenin tek yolu, Mayıs ayında tanıtılan bir özellik aracılığıyla onu akıştan hemen sonra IGTV’de yayınlamaktı. Şirket, canlı yayınları arşivlemeye yönelik yeni seçeneğin Hikayeler ve Yayın Gönderileri için mevcut arşiv deneyimini yansıtacağını söylüyor.

Kaynak için tıklayınız.