Dünyanın en büyük güzellik şirketlerinden olan L’Oreal Grup 2021 itibari ile yepyeni bir döneme girecek. L’Oreal Grup’ta bayrağı Jean-Paul Agon’dan devralacak olan kişi ise Nicolas Hieronimus. 33 yıldır L’Oreal Ailesi’ne hizmet veren Jean-Paul Agon, 1 Mayıs 2021 itibariyle görevini Nicolas Hieronimus’a bırakacak. Nicolas Hieronimus L’Oreal’in 6. CEO’su olacak.

L’Oreal Grup’ta CEO Vekili görevi ise Barbara Lavernos’a verildi. Şubat 2021 tarihinden itibaren şirket içerisinde araştırma, inovasyon ve teknoloji çalışmalarını yönetecek olan Lavernos, 1 Mayıs 2021’den itibaren CEO Vekili görevini de üstlenecek. 

9 yıldır L’Oreal’in CEO’su olan Jean-Paul Agon, L’Oreal’in yeni dönem planları dahilinde önümüzdeki yıldan itibaren Grup içerisindeki görevine “Başkan” olarak devam edecek. 

L’Oreal Grup bünyesine 33 yıl önce katılan ve kariyeri boyunca farklı ülkeler ve bölümlerde görev alan Hieronimus, 2017’den beri Bölümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta. Yapılan bu yeni atama globalde 88 bin çalışana sahip olan L’Oreal Grup’un temel değerlerinden olan devamlılık ruhunu yansıtmakta. 

CEO görevine Jean-Paul Agon onayını da alarak getirilen Nicolas Hieronimus, L’Oreal’in uzun dönem hedefleri hedefleri paralelinde en ideal aday olarak öne çıktı. Yeni CEO’ya önündeki süreçte edindiği tecrübe ile ışık tutacak olan Jean-Paul Agon, gelecekteki güzellik algısını öngörülebilen ve L’Oreal’i günümüz dünyasına adapte ederken temsil ettiği değerlerden uzaklaştırmamayı başarabilen bir isim olarak tanınıyor. Agon ve Hieronimus’un çok uzun yıllara dayanan bir iş ilişkisi bulunmakta. Jean-Paul Agon, Hieronimus’un L’Oreal’in başına geçmek için tüm gerekli özelliklere sahip olan başarı bir lider olduğunu söylüyor ve ekliyor, “Tüketicilerin ihtiyaç. Ve beklentilerine olan büyük duyarlılığı, zamanın ruhuna dair mükemmel anlayışı, tüm kanallarda, ülkelerde ve kategorilerde güzellik konusundaki pazarlama deneyimi, Grup’un markaları hakkındaki derinlemesine bilgisi ve ekipleri birleştirme ve etkileşim kurma becerisi ile Nicolas Hieronimus, L’Oreal’i yönetecek en iyi aday.”

Grup içerisinde geçirdiği 30 yılı aşkın zamanda örnek bir kariyer sergilemiş olan Hieronimus, bütün dünyayı etkileyen kriz döneminde şirketin operasyonel bölümlerinin canlandırılmasında kilit bir rol oynamıştı. 

Yeni CEO Vekili ise Barbara Lavernos oldu! 

Nicolas Hieronimus’a vekil olarak göreve Barbara Lavernos’un getirilmesi ise L’Oreal’in kadınlara ilham veren çalışmalar gerçekleştiren ve hayatın her alanında kadınları destekleyen bir vizyona sahip olduğunu gösteriyor. Şubat 2021’den başlayarak şirket içerisinde araştırma, inovasyon ve teknoloji çalışmalarını yönlendirecek olan Lavernos, 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren CEO Vekili olarak görevine başlayacak. 

Barbara Lavernos’un CEO Vekili olarak seçilmesinde geçmişi, becerileri ve kişisel nitelikleri rol oynadı. Ar-Ge ve teknolojiyi bir araya getirecek olan yeni çalışmalarla L’Oreal’in geleceğe yönelik buluşlarına rehberlik edecek olan Lavernos, sahip olduğu donanımla kendini gösteriyor. 

Kaynak için tıklayınız.