KitKat sembol haline gelmiş paket tasarımına kısa bir süreliğine ara verdi. 

Avustralyalı tüketiciler hakkında yapılan bir araştırma sonucu ortaya çıkan şok edici sonuçlar üzerine KitKat ikonik logosuna bir ara vererek logosunu değiştirmeye karar verdi. Bu karar sonucunda ambalajının üzerinde bulunan KitKat logosu geri dönüşüm sembolü ile değiştirilecek. 

KitKat’ın yaptığı araştırma sonucunda anlaşıldı ki Avustralyalıların %80’i geri dönüşüm yapmak istese bile nüfusun yarısı nasıl düzgün şekilde geri dönüşüm yapılacağını bilmiyor. Bu sonuçtan yola çıkarak logo değişimine adım atan KitKat, Avustralyalıları yumuşak plastikleri doğru şekilde geri dönüştürmeye teşvik etmeye çalışıyor. Logo değişimin çıkış yeri ise, KitKat’ın bu konuda Avustralyalıları eğitmek için hazırladığı “Gezegene Bir Rahat Verin” adlı kampanya. 

KitKat’in yaptığı çalışma gösteriyor ki, her dört kişiden biri çikolata ve lollipop ambalajları gibi yumuşak plastiklerin geri dönüştürülebileceğinin farkında değil, insanların %17’si ise yumuşak plastiklerin diğer ev atıklarından ayrı olarak geri dönüştürülmesi gerektiğini bilmiyor. Araştırma sonucunda Avustralyalılar geri dönüşüm konusunda hevesli olsa da %37’si lollipop ve cips paketleri gibi yumuşak plastikleri evde geri dönüştürüp dönüştürmeme konusunda hala emin olamıyor.

KitKat, Avustralya halkını yumuşak plastikleri süpermarketlerin çoğunda bulunan REDcycle geri dönüşüm kutularına bırakmaya yeni ambalajıyla çağırıyor. 

Kaynak için tıklayınız.