Greenpeace, endüstriyel et tüketiminin doğada neden olduğu yıkımı jaguarın ağzından anlatılan bir animasyon yayınladı.

Greenpeace, insan eliyle yok edilmeye sürüklenen hayvanları jaguar Jag-Wah’ın anlamlı mesajlarını içeren animasyonda anlatıyor. 

Endüstriyel et üretiminin Amazon gibi ormanlarda sebep olduğu zarara dikkat çekmek için kurgulanan iki dakikalık animasyonda jaguar Jag-Wah, mutfağına girdiği küçük bir çocuğa, tükettikleri et ürünleri için ödenen bedelin ne kadar ağır olduğunu anlatıyor.

Animasyonu Netflix’in Narcos dizisinde Pablo Escobar’I canlandıran Wagner Moura seslendiriyor. 

Animasyon hakkında konuşan Greenpeace Birleşik Krallık Orman Çalışmaları Başkanı Anna Jones: “Bu film geleceğimizin neden daha az et ve süt ürünü yemeye bağlı olduğunu güçlü bir şekilde gösteriyor. Bilim insanları bize Amazon’un 20 yıldan kısa bir süre içerisinde yok olabileceğini söylüyorlar. Bu, endüstriyel ölçekte et üreten şirketlerin hareketlerinin bir sonucu. Bu duruma acilen önlem almalıyız. Bu ormanlar onlara ev diyen yerli halklar, barındırdıkları eşsiz vahşi yaşam ve gezegenimizin sağlığı için son derece mühim. Ormanları korumak için endüstriyel ete sırt çevirme zamanı geldi. Büyük miktarda endüstriyel et satan süpermarketler ve fast-food şirketleri neden oldukları etkiyle yüzleşmek ve orman tahribatına son vererek, sattıkları et ürünlerinin yarısını 2025 yılına kadar bitki temelli sağlıklı seçeneklerle değiştirme taahhüdünde bulunmak zorundalar.” dedi.

Video için tıklayınız.
Kaynak için tıklayınız.