Pandemi süreci’nin gösterdiği en üzücü sonuçlardan birisi de tüm dünyayı etkisi altına alan Covid Salgınının evcil hayvanların sokağa bırakılma oranının artması. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de diğer batı ülkeleri ile kıyaslandığında çok daha fazla evcil kedi ve köpek sahipleri tarafından salgın enfeksiyonu korkusu ile düşüncesizce sokağa atılıp kaderlerine terk edildiler.

İngiltere de yapılan araştırmaların hayvandan insana Covid salgının bulaşma ihtimalinin olmadığını göstermesine rağmen Türkiye’de büyük bir panikle evcil hayvan sahipleri sadık dostlarını sokağa atmaya başladı. Salgınla alınan ilk kararlardan birinin bu masum hayvanların sokağa bırakılması olması gerçekten çok üzücü ve ciddi problemlere yol açıyor.

Hayvan barınağından sahiplenme oranının da diğer ülkelere oranla çok düşük olduğu ülkemizde bu durum hayvan koruma kuruluşlarını önlem almaya ve farkındalık oluşturmaya teşvik etti. İnsanların kadim dostu hayvanlarının tıpı bir mal gibi ilk sorunda sokağa atılması ve bu hayvanlara bir nesne muamelesi yapılması, Türkiye’de  hayvan sevgisi ve sahiplenme konuları hakkında bilincin artırılması[1]  gerektiğini gösterdi.


Kaynak için Tıklayınız.