Covid-19 virüsü ile birlikte hijyenin çok daha fazla önem kazandığı bu günlerde, virüsten korunmak için dezenfekte edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de elimizden düşmeyen telefonlarımız. Virüsün telefonlarımızda saatlerce kalabileceğini biliyoruz. Bu yüzden, Özel sağlık hizmetleri sunan Terveystalo, billboard’larının telefonlara özel dezenfeksiyon amacıyla kullanılması için bir kampanya başlattı. 

Kampanya TBWA\Helsinki işbirliği ile başlatıldı. Terveystalo markasının telefon dezenfeksiyon billboardları Helsinki ve Turku’daki alışveriş merkezlerinde yer alıyor. Alışveriş merkezlerine gelen insanlar telefonlarını billboard’lardaki telefon bölmelerine koyup telefonlarının UVC ışık ile sadece 15 saniyede dezenfekte olmasını sağlayabilecekler. UVC ışık çok güçlü olduğundan, cilde ve çıplak göz ile bakıldığında gözlere zarar verebileceğinden dolayı, bölmeler kapatıldığı zaman UVC ışık aktif hale gelip dezenfekte edecek.

 Terveystalo Pazarlama ve İletişim Direktörü Veera Siivonen, sadece hastalığı tedavi etmediklerini, ayrıca hastalığın önlenmesi için de çabaladıklarını söyledi. Özellikle dünya genelindeki bu pandemide bağışıklığın güçlü olmasının ve el hijyenine dikkat etmenin önemli olduğunu, bu yüzden bu billboard’ların da insanlara dezenfeksiyonu ve sağlığı korumayı hatırlattığı için iyi bir yöntem olduğunu ekledi. 

Projenin ilerleyen günlerde farklı alanlar için de planlanması amaçlanıyor.

Kaynak için tıklayınız.

Video için tıklayınız.