Trendyol, 30 Ekim Cuma günü meydana gelen İzmir depreminde mağdur olan, aile bireylerini kaybeden öğrenciler için Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile işbirliği yaparak bir eğitim burs fonu oluşturdu.

Trendyol, depremin ardından yapılan kurtarma çalışmalarının 65. saatinde enkazdan sağ olarak çıkarılan Elif bebeğin kurtarılma anında AFAD görevlisinin elini tuttuğu bir fotoğrafını kupalara bastırıp satışa çıkaran bir satıcı ile kriz yaşamış ve bu satıcı ile sözleşmesini tamamen iptal etmişti. Bu hareketinin ardından Trendyol, Kalpten Kalbe Burs Fonu ile İzmir depreminden etkilenen ve zarar gören öğrencilere ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimleri boyunca burs verileceğini açıkladı. Burs için başvurular hem online olarak tev.org.tr üzerinden hem de TEV İzmir Şube’den yapılabilecek.

Trendyol Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Demet Mutlu, İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi ve depremin yaralarını sarabilmek için Trendyol olarak harekete geçtiklerini, bölgedeki ihtiyaçların karşılanması için ilk andan itibaren desteklerini gönderdiklerini açıkladı. Ardından, depremde zarar gören öğrencilerin eğitimlerinin kesintiye uğramaması adına TEV işbirliği ile Trendyol Kalpten Kalbe Burs Fonu’nu oluşturduklarını ve önümüzdeki günlerde de Türkiye’nin her yerindeki gençlere fırsat eşitlik sağlaması amacıyla çalışmalarının süreceğini de ekledi. TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yılcalı ise, Türk Eğitim Vakfı Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nu deprem dolayısı ile ihtiyacı olan aileler için kullanıma açtıklarını ekledi.

Kaynak için tıklayınız.