Turkcell, eğitime katkı sağlamak amacıyla başlattığı tekno atık toplama ve geri dönüştürme olan ‘’Eğitime Dönüştür’’ projesinden 6,5 ton atık topladı.

Turkcell geçen yıl Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile elektronik atık toplama ve geri dönüştürme projesini başlatmıştı. Geçen yıldan bugüne kadar Turkcell mağazalarından toplanılan atıklar ile 6,5 ton elektronik atık elde edildi ve ihtiyacı olan birçok çocuğun eğitimine devam etmesinin sağlanması için çalışmalar sürerken, aynı zamanda çevrenin de korunmasına ve tasarruf edilmesine de katkı sağlanmış oldu.

Başlatılan bu tekno atık toplama yarışması ile birlikte biriken her atık, bir çocuğun hayatının değişmesine sebep oldu. Elde edilen gelirin tümü çocukların eğitimi için kullanılmak üzere TEGV’e ve pandemi süresince hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın çocuklarına bağışlandı.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, ‘’Eğitime Dönüştür’’ projesi ile döngüsel ekonomiye katkı sağlarken aynı zamanda ihtiyaç sahibi birçok çocuğun eğitimine de destek olduklarını ve çocukların eğitimi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Turkcell, 15 bölgede en fazla atığı toplayan 15 Turkcell bayisine 15 tane çevre dostu scooter hediye etti.

Kaynak için tıklayınız.