Krispy Kreme

Farklı dönemler markalar için fırsatlar doğuruyor. Toplumun kutladığı özel günlerde, hem yaratıcılık için fırsatlar, hem de daha derin etkileşim için ortam oluşuyor. Halloween temelde bir Amerikan geleneği olsa da günümüzde dünyanın her yerinde kutlanan, eğlenceli bir etkinlik olarak göze çarpıyor. Bu noktada markaların geniş kampanyalar yürütmesi için önemli bir dönem yaratıyor. Bu sene yaşanan koronavirüs salgını ise markaların farklı kampanyalar üretmesine neden olmuş durumda.

2020 Halloween için ise markalar farklı kampanyalar hazırlamış. Dünya’nın en büyük perakendecisi Walmart, mağazalarının otoparklarını kutlama alanına çevirerek insanların zaman geçirmesi için bir ortam sağlamış. Korkutucu temada hazırlanan bu alanlarda insanlar hem Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde hareket edecek alana sahip olmuş, hem de farklı bir Halloween ortamını deneyimleme imkanı bulmuş.

Meksika yemeklerine odaklı fast-food markası Chipotle ise her yıl Halloween’de 1 alana 1 bedava kampanyası düzenlerken, bu sene bu kampanyayı online alana taşımış. Marka TikTok, Twitter, Instagram gibi hesaplarına kostümlü videolarını gönderenlere kod paylaşarak eve servis siparişlerde promosyonu sunmaya devam ediyor. 

Dönemin en etkili kampanyalarından birisi de Amerikan Akıl Sağlığı (MHA) tarafından yaratılmış. Toplumun akıl sağlığı sorunu yaşayan kişilere karşı tavrına eleştirel yaklaşan firma, korkutucu kıyafetler ile gezen ekipler kullanarak insanlar mesaj içeren yazılar dağıttı. Bu sayede akıl sağlığının korkutucu olmadığını, ancak toplumun onlara davranışının korkutucu olduğunu vurguladı.

Kaynak için tıklayın